Conopida la tigaie cu usturoi, lamaie si verdeturi

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Si cum repetitia este mama invataturii haideti sa facem inca o data conopida la tigaie, de data asta cu arome mediteraneene. Si apoi sa-mi spuneti care varianta v-a placut mai mult sau ce alte combinatii ati facut.

Ingrediente

1 conopida mica
2 catei mari de usturoi
coaja rasa de la 1/4 lamaie (cca 1/2 lingurita)
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita oregano uscat
1-2 linguri suc de lamaie
1/4 legaturica patrunjel
5 frunze menta
3 frunze mari busuioc
2 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper negru

  1. Se desface conopida buchetele (sa aveti cam 400 gr) si fiecare buchetel se taie felii, asa mi se pare ca se soteaza mai repede. Daca sunt bucatele care se sfarma la taiere, e ok, puneti-le si pe ele in tigaie, se vor carameliza pe fundul tigaii si vor fi cele mai bune.
  2. Intr-o tigaie/cratita larga se incinge uleiul. Adaugati conopida, presarati cu sare, piper negru, oregano, turmeric si amestecati timp de 1 minut sa se acopere conopida cu ulei si sa devina galbuie de la turmeric. Adaugati 1 lingura de apa si imediat puneti capacul. Lasati sa se faca conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecand la jumatatea timpului.
  3. Luati capacul si adaugati usturoiul strivit si coaja de lamaie. Amestecati bine. Puneti capacul si lasati conopida sa se faca in continuare inca 5 minute. Cand expira timpul verificati daca conopida e rumena pe alocuri. Daca arata mai mult inabusita, dati focul mai mare si sotati cateva minute amestecand mereu pana conopida se rumeneste foarte usor pe la capete, mai ales bucatelele mici.
  4. Trageti tigaia de pe foc si adaugati verdeturile tocate si suc de lamaie. Amestecati. Serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...