Cornulete cu rahat
Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene
Rulouri pufoase umplute cu bucatele colorate de rahat. Cu aluatul folosit la cornuletele cu mac am facut o tura si cu rahat.
Ingrediente
225 gr faina alba tip 550
45 gr faina tip 480 (sau 000)
150 gr smantana acra (fermentata; 25%)
180 gr unt rece (82%)
1 ou mic
1/8 lingurita sare
rahat
zahar pudra vanilat
- Se pune faina si untul taiat cuburi in robot si se mixeaza scurt (cateva pulsuri) pana faina arata ca un pesmet. Se toarna peste faina smantana amestecata cu oul si sarea si se framanta usor cu mana doar pana aluatul se leaga.
- Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati egale (in functie de cat de mici doriti sa iasa cornuletele). Se invelesc bucatile in folie de plastic, se aplatizeaza cu mana si se dau la frigider cateva ore (ideal ar fi sa stea peste noapte).
- Se scoate cate o bucata de aluat din frigider. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt.
- Intindeti aluatul foaie rotunda subtire. Daca nu va iese cat de cat rotunda, decupati foaia folosindu-va de o farfurie. Daca aluatul devine usor lipicios pe alocuri cand il intindeti, dati sucitorul cu faina si presarati putina faina si pe foaie.
- Cu o rola de patiserie taiati aluatul in 4, apoi fiecare bucata in 2 si apoi fiecare bucata iar in 2. Veti avea 16 bucati triunghiulare.
- Taiati felii colorate de rahat care sa incapa pe marginea lata a triunghiurilor. Asezati bucatile de rahat pe fiecare bucata. Rulati din capatul lat, tragand de varf ca sa se intinda aluatul. Astfel ruloul se va invarti de mai multe ori.
- Asezati rulourile in tava de copt. Coaceti cornuletele la 200C pana sunt usor rumene deasupra (cca 15-17 minute).
- Cand le scoateti, le treceti fierbinti prin zahar pudra.
Intindem foaie rotunda
Asezam bucati de rahat la capete si rulam
Comentarii (5)
Maria acum 7 ani - 30 Noiembrie 2016 15:11
Esti ingenioasa!Spun asta cand am vazut cum ai aranjat bucatilede rahat. :)
zaharica acum 7 ani - 24 Decembrie 2016 13:47
Cornuletele sunt delicioase si mai si arata tare fain pe masa de sarbatoare. Multumiri multe, ca-ntotdeauna si ...Sarbatori Fericite! Sa ai parte de un Craciun Minunat si un An Nou cat mai bun!Alina acum 6 ani - 2 Decembrie 2017 19:42
Cu ce as putea inlocui smantana fermentata?As vrea sa le fac de sarbatori dar nu sunt in tara si nu gasesc decat smantana lichida sau iaurt.Ioana acum 6 ani - 4 Decembrie 2017 11:14
ai putea incerca cu smantana lichida, doar sa o pui treptat. fiind mai lichida decat cea fermentata poate vei avea nevoie de mai putina. sper sa-ti iasa.Alina acum 6 ani - 4 Decembrie 2017 18:29
Iti multumesc mult pentru raspuns,o sa incerc asa,sper si eu sa-mi iasa.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email