Cornulete cu vanilie
Retete desert Retete de Craciun Retete rapide Retete simple
Poftiti la cornulete fragede! Nu a venit Craciunul inca, dar suntem in repetitie generala.
Era cat pe ce sa le ratez, am cumparat o hartie de copt de o calitate... proasta, proasta. Daca puneam niste foi de hartie A4 eram mai castigata. Ma rog, important e ca pana la urma nu s-au lipit cornuletele, si au iesit bine.
Ingrediente
90 gr unt
50gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 esenta de vanilie)
1/2 lingurita esenta migdale
110 gr faina
50 gr migdale macinate
1 galbenus
zahar pudra vanilat
Bucati: 24
- Se rade miezul vaniliei cu un cutit. Se freaca untul cu zaharul, miezul vaniliei si esenta de migdale pana devine spumoasa compozitia.
- Se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura rasa de faina. Alautul trebuie sa fie moale, dar nu lipicios. Puneti aluatul intr-o punga si dati la frigider cam 1-2 ore.
- Se taie aluatul in 3 bucati, apoi cele 3 bucati in doua si tot asa pana avem 24 bucatele de aluat.
- Se ia fiecare bucatica intre palme si se freaca pentru a-i da forma de bastonas. Se aseaza bastonasul pe tava tapetata cu hartie de copt usor indoit, sa aiba forma de cornulet.
* daca nu intra toate cornuletele pe o tava, pastrati restul aluatului la frigider pana se coace prima tura - Se dau la cuptor la 190C pentru 18-20 minute. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.
- Se iau din tava asa fierbinti si se trec prin zahar vanilat. Daca apuca sa se raceasca, zaharul nu se va mai prinde de ele. Manevrati-le usor cand le luati de pe tava si le tavaliti prin zahar, calde sunt inca moi si sunt foarte fragile, se rup usor.
- Le lasati sa se raceasca pe o hartie de copt (nu le suprapuneti, fiindca se topeste zaharul, insirati-le unul langa altul), apoi le puteti pastra intr-o cutie/punga inchisa.
Aluat
Formam cornuletele
Coapte
Cornulete cu vanilie
Comentarii (42)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 14 Decembrie 2011 13:40
nu se puneella acum 12 ani - 21 Decembrie 2011 19:08
Multumesc extrem de mult, Ioana! Acesta este al treilea an cand le fac de Craciun.. a devenit traditie! :) Sunt delicioase si usor de facut!lia acum 12 ani - 25 Decembrie 2011 10:50
pe vremuri faceam niste cornulete f. bune dar le-am pierdut reteta si as dori sa ma ajutati sa o recuperez din memoria colectiva. era un aluat cu grasime si cu putin otet daca bine tin minte asta-i problema nu mai stiu ingredientele .se intindea o foaie subtire care se ungea cu unt topit si apoi se rula strans si se intindea intr-un mat lung.
se taiau bucati cam cat de lungi ai vrea sa fie cornuletul si se intindea cu facaletul. multa manopera.
se umplu cu dulceata simpla sau cu nuca.
sunt extraordinare si cred ca sorgintea este prin satele noastre. caut reteta de cativa ani.
elena ivanov acum 12 ani - 11 Aprilie 2012 17:03
am gasit din intamplare reteta si ma grabesc sa o pun in practica. multumescDaniela acum 11 ani - 10 Decembrie 2012 22:32
Buna, aici reteta de caise. Mama le zicea piersici. Eu nu mai am reteta ei, dar am gasit una pe site. Nu am probat-o, poate incercati numai 1/2 din reteta.PENTRU ALUAT:
2 oua,
ulei 125 ml,
150 gr zahar,
jumatate lingura bicarbonat,
400 grame faina(eu am mai adaugat faina pe langa 400 ca au fost oule mai mari)
PENTRU CREMA:
125 gr de unt,
2 linguri cacaua,
125 gr zahar,
125 ml lapte,
miezul de la bilutele de aluat coapte.
Mai avem nevoie de :
colorant rosu si verde ( sau galben),eu am avut doar rosu si galben care le amestecam pe fiecare culoare in putina apa si zahar tos separat intr-o farfurie.
PREPARARE ALUAT:se amesteca bine oule cu zaharul, adica le mixam ,dupa care se pune bicarbonatul,uleiul si faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat mai elastic ,din el formam bilute mai mici si le punem in tava tapetata cu ulei sau cu hartie de copt ,
le punem in tava una langa alta sa nu fie lipite si dam la copt 20 minute la 160 grade.Dupa ce s-au copt se lasa la racit si cand s-au racit le scobim in mijloc cu un cutit mic si cu varf
miezul il punem deoparte ca o sa-l bagam la crema
dupa ce am terminat facem crema.
PREPARARE CREMA:
se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma.Miezul de la bilute il amestecam cu laptele si cacaua si adaugam cate un pic in copozitia de unt
amestecam bine pana devine o crema si cu aceasta crema umplem bilutele scobite,umplem cate o biluta si o lipim de alta astfel incat sa se formeze piersica dupa care le dam prin colorantul rosu la un capat si verde la celalalt capat dupa care se dau prin zahar tos.
delia acum 10 ani - 11 Ianuarie 2014 15:39
Ai avut o reteta de cornulete in doua culori si nu o mai gasesc. Era foarte buna. Te rog, daca o mai ai sa o publici , sau sa mi-o trimiti pe mail.Multumesc.Sa stii ca tot ce am gatit de la tine a fost super!!!!
felicitari!
lorena acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 17:56
ioana vreau sa ma pun sa fac cornuletele dar am niste migdale de acelea in coaja si sunt putin sarate?as putea sa le folosesc pe acestea sa nu mai cumpar altele? astept raspunsul tau,multumesc
Ioana acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 18:14
sunt si prajite, nu-i asa? as zice sa cumperi altele, fara coaja, neprajite.lorena acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 18:20
le-am cumparat de la kaufland..se dau la kg direct in coaja.nu stiu daca sunt prajite sau nu..mie nu imi par a fi dar altfel nu imi explic prezenta gustului saratIoana acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 20:08
daca nu sunt prajite, da-le coaja jos si macina-le. atunci par a fi ok.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email