Crochete de branza burduf
Retete aperitive Retete cu branza Retete rapide Retete simple
Cand le-a vazut aseara Radu m-a intrebat daca saptamana asta avem doar bile de mancare. :p Si nu stiu cum a facut, dar a nimerit-o, fiindca si pe diseara planuiesc tot ceva sub forma de bile.
Crochetele le-am pregatit din branza de burduf cumparata direct de la o stana, din zona Moeciu. Branza adevarata, parca e unt la textura, eu n-am mai mancat asa ceva de multa vreme. Tin minte ca pe vremea cand eram la scoala primara maica-mea facea o pasta din branza burduf cu putina untura, doar cat sa devina usor tartinabila si o intindea intre doua felii de paine. Vai ce buna era!
Ingrediente
200 gr branza burduf
1 ou
3 linguri rase faina
1/2 lingurita praf de copt
Bucati: 15
- Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana obtinem un aluat omogen.
- Se formeaza bile din aluat, de marimea unei nuci.
- Se incinge mult ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc bilele pana devin aurii pe toate partile si plutesc in ulei.
- Se scot pe servetele ca sa se absoarba excesul de grasime. Se servesc imediat. Sunt bunute si reci, dar nu se compara cu cele fierbinti.
Bile din aluat
Le prajim in ulei incins
Sectiune