Cum aleg un ananas
Ne place ananasul foarte mult, in stare cruda mai ales dar il folosesc si in deserturi. Iarna cumparam cam 2 bucati pe saptamana, asa ca am ajuns sa cunosc toate semnele unui ananas bun. Iata pasii pe care-i urmez cand aleg un ananas.
- Vizual: incep prin a ma uita la culoarea ananasului. Se vede ca in partea de jos este mai galbui decat spre varf. Acea dunga galbena trebuie sa existe, insa cu cat dunga urca mai sus cu atat ananasul e mai copt, deci e mai dulce. Alegeti-l in functie de gustul vostru. Probabil daca sunteti diabetic, veti prefera un ananas cu dunga galbena mai mica, ca sa nu aiba prea multe zaharuri.
Ma uit apoi la frunze, ele trebuie sa fie cat mai verzi si proaspete, sa nu fie foarte uscate.
Verific sa nu aiba mucegai sau zone lovite. - Olfactiv: miros ananasul, mai ales baza. Trebuie sa se simta clar miros de ananas proaspat si usor dulceag. Daca nu simt nimic, nu-l cumpar. Daca miroase a fermentat sau mucegai, iar nu-l cumpar.
- Tactil: pipai ananasul mai ales in zona galbuie. Trebuie sa fie ferm, doar usor moale sub degete. Daca e foarte moale, se simte zemos, nu-l cumpar, e prea copt.
- Testul frunzei: se smulge o frunza din varf, chiar din centru. Daca iese usor, ca si cand ar fi fost doar infipta acolo, ananasul e copt.
Pun ananasul in cos, asigurandu-mi astfel un desert care usureaza digestia, are efect antiinflamator si detoxifiant, combate celulita. Este ideal sa fie consumat mai ales crud, dupa o masa mai "grea".