Cum se coace dovleacul

Tehnici in bucatarie

Dovleac copt simplu la cuptor, doar cu putina sare.

Fiindca am auzit multa lume plangandu-se ca nu reuseste sa mai gaseasca dovleac "ca pe vremuri", dulce si aromat, am pus o poza cu dovleacul meu preferat pentru copt si o modalitate infailibila de a "incerca" dovleacul inainte de a-l lua acasa. Ca lebenita (pepene rosu), daca va place il luati, daca nu, incercati alta bucata.

Ingrediente

felii de dovleac (taiate la o grosime de 5-6 cm)
putin ulei
putina sare de mare grunjoasa

  1. Cum se alege dovleacul. Pentru copt, eu prefer dovleacul cu coaja verzui-gri (vezi poza 1). Il cumpar intotdeauna din piata, pentru a fi sigura ce e fainos si dulce. De obicei in piata este taiat felii si se poate incerca. Ca sa-l incercati aveti nevoie de un cutit (cu cutitul asta umplu in poseta :p ) cu care razuiti putin din pulpa dovleacului (vezi poza 2). Gustati ce ati razuit. Veti simti imediat daca e aromat (aroma intensa ca de pepene galben) si dulce. Daca n-ati facut niciodata asta va trebui sa incercati mai multe bucati ca sa comparati aroma. Dupa cateva incercari veti sti ce trebuie sa urmariti.
  2. Cum se coace dovleacul. Se taie dovleacul felii mai groase (cca 5-6 cm). Feliile de dovleac se ung cu putin ulei si se presara peste tot cu sare de mare.
  3. Se aseaza in tava cuptorului, daca se poate sa stea pe coaja (asa vor face crusta peste tot), dar cele care nu stau e ok sa le puneti si culcate.
  4. Se coc la 200C timp de 1 ora (pana cand furculita intra usor in pulpa; incepeti sa verificati dupa 30 minute). Cele culcate, le intoarceti la jumatatea timpului de coacere. Daca doriti sa fie mai rumenite, puteti porni grill-ul cuptorului in ultimele 5 minute de coacere.
    * daca doriti sa fie gata mai repede, puteti taia dovleacul felii mai subtiri, undeva intre 2-3 cm si atunci se vor coace in 30 de minute.
  5. Este bun caldut sau rece.

Dovleacul meu preferat pentru copt (dulce, aromat si fainos)

Asa se verifica dovleacul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...