Paste cu pancetta si crema de dovleac
Retete din Italia Retete cu paste
Pentru cei care adora pastele Carbonara. Sosul e similar, super cremos si usor mai dulceag.
Ingrediente
320 gr paste lungi (linguine sau spaghetti)
350 gr dovleac placintar (cantarit dupa curatare)
25 gr unt
25 gr parmezan
50 gr ricotta
1 varf cutit nucsoara macinata
150 gr pancetta (am folosit pancetta arrotolata neafumata; merge si cu afumata)
Portii: 4
- Se taie dovleacul cuburi. Se topeste untul intr-o cratita mica si se adauga dovleacul. Se soteaza, amestecand rar, cam 5 minute, pana cuburile incep sa se inmoaie.
- Se adauga 200 ml apa si sare. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana dovleacul e moale.
- Se mixeaza tot continutul cratitei in robot (sau cu blenderul vertical). Se adauga ricotta, parmezanul razuit, nucsoara si se rasneste mult piper negru. Se mixeaza totul pana aveti o crema fina, nu foarte densa.
- Pastele se fierb in multa apa cu sare, conform timpului de pe pachet. Cand le scurgeti, retineti 100 ml din apa in care au fiert.
- Intr-o tigaie foarte larga (30 cm) se pune pancetta taiata cubulete (sau fasii) si se prajeste pana isi lasa grasimea si devine placut rumena.
- Se adauga pastele scurse in tigaie si se amesteca sa se acopere cu grasimea lasata de pancetta.
- Se adauga sosul de dovleac si apa retinuta de pe paste si se amesteca pana se omogenizeaza. Se servesc imediat.
* crema de dovleac se poate prepara din timp si pastra la frigider; folositi din el cand aveti nevoie; pentru fiecare portie de paste (80 gr / persoana) veti folosiĀ 2 linguri generoase de sos de dovleac si 25 ml apa in care au fiert pastele.
** crema de dovleac se poate adauga si la paste umplute (tortellini) cu cartofi sau prosciutto
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email