Cum se prajesc semintele de dovleac

Tehnici in bucatarie

Afla cum se prajesc semintele de dovleac in coaja sau decorticate. Cele decorticate sunt excelente sa le presarati in salate sau in supa de dovleac. Alaturi de cele nedecorticate sunt bune de rontait la o bere.

Ingrediente

Seminte decorticate

5 linguri cu varf seminte crude de dovleac, decorticate
1 lingura ulei de dovleac
3-5 prize sare de mare (fleur de sel)

Seminte cu coaja

semintele dintr-un dovleac
putin ulei de dovleac
sare de mare (fleur de sel)

  1. Pt. semintele decorticate: se pun semintele intr-un bol si se amesteca cu uleiul de dovleac. Se adauga sarea de mare grunjoasa si se amesteca iar. Se pun cam 3 prize de sare daca le doriti usor sarate si 5 daca le doriti foarte sarate. Se imprastie semintele in tava cuptorului si se dau la cuptorul preincins la 150C (scadeti temp. la 120C imediat ce introduceti tava). Se lasa cam 7 minute, pana sunt rumene. Se amesteca la jumatatea timpului de coacere.
  2. Pt. semintele in coaja: se scot semintele din mijlocul dovleacului si se curata cat se poate de bine de pulpa. Se pun intr-o strecuratoare si se clatesc bine cu apa rece, sa se curete de pelicula alunecoasa de pe ele. Se scurg bine si se imprastie intr-o tava. Se lasa la loc cald (langa un calorifer de exemplu) macar 1 zi, sa se zvante bine. Dupa ce s-au uscat, se freaca intre palme sa se desprinda cojitele transparente de pe ele. Se pun semintele intr-un bol, se amesteca cu putin ulei (doar ca sa aiba de ce sa se prinda sarea) si apoi se presara cu sare dupa plac. Se imprastie semintele in tava cuptorului si se coc la 180C timp de 15 minute (pana sunt rumene). Se amesteca de 2-3 ori in acest timp.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...