Snitel de pui

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete de Craciun

Reteta Snitel de pui

Nu vi se pare ca mancarea facuta de altcineva este de cele mai multe ori mult mai buna? Eu sunt convinsa ca asa e! Uite, mie nu-mi place sa fac snitele, dar daca le face altcineva mananc in nestire, mai ales cat sunt calde. Am eu un pitic pe creier care nu ma lasa sa fac snitele asa ca Radu le face de fiecare data - a se citi maxim de doua ori pe an, mai mult nu reusesc sa-l tarasc in bucatarie :p .

Oricum, desi sunt facute de el, crusta cu verdeturi imi apartine ;)

Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat (4 bucati piept de pui)
4 oua
3 linguri faina
150 gr pesmet cu verdeturi (sau pesmet simplu)
piper, sare
mult ulei pentru prajit

Bucati: 16

  1. Pieptul se taie felii, cate 3-4 felii din fiecare bucata.
  2. Fiecare felie se bate pe ambele parti pana devine subtirel. Se pipereaza feliile.
    * daca nu folositi pesmet cu verdeturi care e deja sarat puneti si putina sare pe feliile de carne
  3. Intr-o tigaie se incinge bine ulei cam de 2 degete.
  4. Intr-un bol se bat ouale cu putina sare si apoi se incorporeaza faina. Pesmetul se pune pe o farfurie lata.
  5. Fiecare felie de carne se scufunda in vasul cu ou , apoi se trece prin pesmet pe ambele parti.
  6. Se pajesc snitelele cam 3 minute pe o parte si apoi inca 3 pe cealalta. Se scot pe servetele de hartie sa se absoarba grasimea.

Taiem pieptul felii

Taiem pieptul felii

Batem feliile

Batem feliile

Amestecam oul cu faina

Amestecam oul cu faina

Trecem feliile prin ou

Trecem feliile prin ou

Apoi prin pesmet, pe ambele parti

Apoi prin pesmet, pe ambele parti

Prajim in ulei

Prajim in ulei

Comentarii (61)

 

Ultimele comentarii

adutza  acum 10 ani - 20 Septembrie 2014 00:02  

Da!!!...Asha le pregatesc shi eu pe gustoasele snitele de vreo 20 de ani shi nu vreau sa schimb retzeta de nici un fel!!!....Delicioso!!!.... ;) =P~
 

gabi  acum 9 ani - 18 Februarie 2015 02:03  

am incercat cu copan de curcan fffffffffffff bun
 

maria  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2015 13:35  

Acum ma apuc sa fac niste snitele !!! Sigur o sa le placa alor mei !!! ;) ;) ;) ;)
 

Mihaela Kovacs  acum 9 ani - 7 Noiembrie 2015 14:35  

Nu am stiut cate oua sa bag cand am ajotato pe mama dar acum stiu si facem foarte multe snitele pentru ca fratele meu merge la lucru schimbul 3 ;) ;) si eu la scoala :p si tata la lucru ;) ;) mersi pupici
 

Andrei  acum 8 ani - 14 Iulie 2016 11:26  

Au iesit super. Am luat 750g de piept de pui de la Auchan dezosat, feliat, l-am sarat, piperat, dat prin amestecul de ou+faina si in final prin pesmet...le-am lasat 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta si asta a fost. Foarte spornice, datorita celor 3 oua pe care le-am pus. Recomand tuturor!! Daca mie mi-au iesit atunci ii pot iesi oricui. Gatesc de 6 luni :)))
Sfat: Sa nu va lasati indusi in eroare daca incep sa se innegreasca...asta nu inseamna ca s-a ars pieptul ci doar amestecul de ou+pesmet de la suprafata. 3 minute pe fiecare parte la foc mediu spre mare sunt suficiente. Pofta buna ;)
 

Andrei  acum 8 ani - 14 Iulie 2016 11:26  

M-am simtit ca la restaurant :)
 

Andraaia  acum 8 ani - 15 Octombrie 2016 01:03  

Nu. nu mi se pare ca mancarea facuta de Altul e mai buna
E ca si cum mereu cauti lucruri dea gata fara sa muncesti ? :D
Imi place mancarea primita dar ador mancarea si retele proprii care imi ies
 

Daiana  acum 7 ani - 27 August 2017 11:07  

Am incercat sa fac aceste snitele . Sunt foarte gustoase si crocante. :p
 

Ioana  acum 7 ani - 28 August 2017 10:15  

ma bucur Daiana, sa-ti fie de bine
 

Andreea Constantin  acum 7 ani - 5 Septembrie 2017 16:52  

Sa stiti ca mie una mi-a iesit ff bine snitelul;avand an vedere si calitatea acestuia.
Va multumesc pentru antelegere :) :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...