Dovlecei pane

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Crocanti la exterior, moi si dulci in interior. Recomandarea mea e sa-i acompaniezi cu o bere rece.

Ingrediente

2 dovlecei mici
cateva linguri de faina
mult ulei pentru prajit
sare, piper

Aluat

150 gr faina alba
200 ml bere blonda
1 ou mic
1 varf cutit praf de copt
sare

Portii: 2-4

  1. Se taie dovleceii felii nici foarte subtiri, nici foarte groase. Se presara cu sare pe ambel parti si se aseaza pe servetele de hartie sa se scurga de apa. Se presara cu piper.
  2. Pregatim aluatul: faceti in mijlocul fainii un crater si adaugati acolo oul batut, praful de copt si 1/4 lingurita sare. Incepeti sa turnati berea si in acelasi timp amestecati cu telul. Amestecati bine pana terminati berea si aluatul e omogen. Veti obtine un aluat similar cu cel de clatite.
  3. Incingeti foarte bine mult ulei intr-o tigaie. Dati focul la mic.
  4. Treceti feliile de dovlecel prin faina, apoi prin aluat si asezati-le in ulei, avand grija sa nu va stropiti. Feliile trebuie sa sfaraie tare imediat ce le lasati in ulei.
    * prajiti in ture, nu inghesuiti dovleceii in tigaie.
  5. Rumeniti-le frumos pe ambele parti si apoi scoateti-le cu o paleta pe servetele, sa se absoarba excesul de grasime. Presarati sare peste dovleceii pane.
  6. Serviti imediat, cu mujdei sau tzatziki.

Feliile de dovlecei la scurs

Aluatul

Prajim dovleceii

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...