Dulceata de ceapa rosie
Retete condimente Retete cu legume
Condiment. Pentru burgeri si branzeturi, pentru steak sau rata confit, cu pate de pui.
Ingrediente
800 gr ceapa rosie
2 linguri ulei
putina sare
2 linguri rase zahar
2 linguri otet balsamic
2 linguri otet de sherry (sau otet de orez)
coaja rasa de la 1/4 portocala mica, netratata
- Ceapa se prepara la cuptor dupa reteta aceasta, doar ca veti folosi ceapa rosie. Respectati si pasul 5 de data asta, vrem ca ceapa sa se caramelizeze un pic. Asa ca scoateti capacul si mai lasati 15 minute fara, amestecand cum zice acolo.
- Se muta cratita cu ceapa din cuptor pe plita. Se adauga zaharul si otetul si se fierbe pana ceapa devine lipicioasa (cca 10 minute), amestecand des. Cand e gata, adaugati coaja de portocala rasa si mai lasati 1 minut pe foc. Pe parcurs gustati dulceata si daca vreti sa fie mai putin dulce adaugati inca 1-2 linguri otet (de care vreti), tinand cont ca dupa racire aciditatea otetului se va simti mai putin.
- Se pastreaza la frigider.