Dulceata de visine
Retete cu fructe Retete de gem si dulceata
Aceasta dulceata de visine nu e varianta clasica, poate intr-o zi o sa o postez si pe aceea dar iata o reteta de dulceata de visine mai speciala. Ideea mi-a venit de la dulceata de prune cu stafide si nuci pe care am facut-o anul trecut si a avut mare success si de abia astept sa apara prunele sa o fac iar. Pana la toamna, profitam de combinatia visine, mere si portocala ;) In plus, mi-a placut combinatia visine-ghimbir din prajitura cu visine si am folosit-o si aici.
Ingrediente
1 kg visine (cantarite fara samburi)
2 mere (aprox 300 gr)
1 portocala
1 lingurita cu varf ghimbir pudra
1/2 lingurita scortisoara
500 gr zahar gelifiant Extra de la Dr. Oetker
- Visinele se curata de samburi. Merele se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. Razuiti coaja de pe portocala. Curatati apoi portocala si miezul il taiati cubulete.
- Asezati 3 farfurioare in congelator.
- Asezati toate fructele intr-un vas incapator. Adaugati aromele (scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala). Amestecati bine. Apoi presarati zaharul deasupra, amestecati si lasati sa stea la temperatura camerei cca 1-2 ore.
- Puneti totul intr-o oala mare si aduceti compozitia la fierbere. Va face spuma roz deasupra cand incepe sa fiarba. Dati focul pe mediu si fierbeti 4-5 minute. Amestecati din cand in cand.
- Dati focul la mic. Luati putina dulceata de visine, puneti-o pe o farfurioara de la congelator si lasati un minut in congelator. Daca se "leaga" dulceata, atunci e gata. Daca nu, dati iar focul pe mediu si mai fierbeti 1 minut. Repetati testul cu farfurioara.
- Spalati 2 borcane de 800 gr +1 borcan de 300 gr, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.
- Puneti dulceata de visine in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati dulceata de visine la loc racoros, in pivnita sau camara.
Fructele cu zahar
Incepe sa fiarba
Gata in 5 minute!
Dulceata de visine