Dulceata de visine

Retete cu fructe Retete de gem si dulceata

Aceasta dulceata de visine nu e varianta clasica, poate intr-o zi o sa o postez si pe aceea dar iata o reteta de dulceata de visine mai speciala. Ideea mi-a venit de la dulceata de prune cu stafide si nuci pe care am facut-o anul trecut si a avut mare success si de abia astept sa apara prunele sa o fac iar. Pana la toamna, profitam de combinatia visine, mere si portocala ;) In plus, mi-a placut combinatia visine-ghimbir din prajitura cu visine si am folosit-o si aici.

Ingrediente

1 kg visine (cantarite fara samburi)
2 mere (aprox 300 gr)
1 portocala
1 lingurita cu varf ghimbir pudra
1/2 lingurita scortisoara
500 gr zahar gelifiant Extra de la Dr. Oetker

  1. Visinele se curata de samburi. Merele se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. Razuiti coaja de pe portocala. Curatati apoi portocala si miezul il taiati cubulete.
  2. Asezati 3 farfurioare in congelator.
  3. Asezati toate fructele intr-un vas incapator. Adaugati aromele (scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala). Amestecati bine. Apoi presarati zaharul deasupra, amestecati si lasati sa stea la temperatura camerei cca 1-2 ore.
  4. Puneti totul intr-o oala mare si aduceti compozitia la fierbere. Va face spuma roz deasupra cand incepe sa fiarba. Dati focul pe mediu si fierbeti 4-5 minute. Amestecati din cand in cand.
  5. Dati focul la mic. Luati putina dulceata de visine, puneti-o pe o farfurioara de la congelator si lasati un minut in congelator. Daca se "leaga" dulceata, atunci e gata. Daca nu, dati iar focul pe mediu si mai fierbeti 1 minut. Repetati testul cu farfurioara.
  6. Spalati 2 borcane de 800 gr +1 borcan de 300 gr, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.
  7. Puneti dulceata de visine in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati dulceata de visine la loc racoros, in pivnita sau camara.

Fructele cu zahar

Incepe sa fiarba

Gata in 5 minute!

Dulceata de visine

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...