Prajitura cu visine
Retete desert Retete cu fructe
Ieri am pregatit la desert o prajitura simpla cu visine, doar ca am adaugat deasupra o crusta cu aroma de scortisoara ca sa o fac mai interesanta si la aspect si la gust. Plus, ghimbirul care l-am pus peste visine da o aroma neasteptata, care se potriveste bine cu restul aromelor din prajitura.
Ingrediente
Aluat
110 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 varf cutit sare
2 oua
1 esenta vanilie
150 ml lapte
Umplutura
400 gr visine prospete (350 gr daca sunt congelate)
2 lingurite amidon (sau faina)
1/2 lingurita ghimbir pudra
Crusta
100 gr faina
60 gr zahar brun
150 gr unt
1 lingurita scortisoara
- Scoateti samburii din visine. Pudrati-le cu ghimbir si apoi cu amidon.
- Pentru crusta: amestecati toate ingredientele cu mana pana se omogenizeaza totul.
- Pentru aluat: frecati cu mixerul untul cu zahar, apoi adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugati vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit incorporati laptele. Veti obtine un aluat consistent.
- Intr-o tava rotunda de diametru 26cm puneti hartie de copt si apoi ungeti-o cu unt, inclusiv pe margini.
- Puneti in tava jumatate din aluat, presarati apoi visinele pe toata suprafata, turnati restul de aluat. Deasupra presarati crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.
- Dati prajitura cu visine la cuptor, la 190C, pentru 35-40 minute.
* faci testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a fi sigur ca e facuta
Aluat
Visine
Strat aluat si apoi visine
Crusta
Prajitura coapta
Prajitura cu visine
Comentarii (100)
Ultimele comentarii
Ioana acum 10 ani - 18 Iunie 2014 17:43
da, desigur.ina acum 10 ani - 18 Iunie 2014 17:46
multumesc Ioana,sa ai o vara frumoasa!Ioana acum 10 ani - 18 Iunie 2014 17:48
cu placere Ina, si tu!gheorghe anca acum 10 ani - 22 Iunie 2014 19:50
foarte gustoasaAdina acum 9 ani - 24 Aprilie 2015 21:07
E super! Eu as fi pus mai multe fructe :). De asemenea, am scazut cantitatea de zahar din blat di am injumatatit untul de la crusta pt a fi mai 'dietetic', dar oricum a iesit fff buna. Multumesc!Ioana acum 8 ani - 8 Iulie 2016 14:18
Crina, crusta asa trebuie sa fie, mai faramicioasa, cam ca la prajitura razalita.Crina_Crinutza acum 8 ani - 8 Iulie 2016 14:44
Am inteles. Multumesc, Ioana!Mariana acum 8 ani - 13 Iulie 2016 23:47
Acuma e la cuptor. Sper sa iasa fiindca am avut ceva probleme cu aluatul. E destul de gros si se intinde destul de greu, in special cel de pe fructe. Exista o tehnica de a lucra cu acest tip de aluat? Multumesc si sper sa-mi iasa.:(Mariana acum 8 ani - 14 Iulie 2016 00:23
Si inca o intrebare, citi ml are 1 esenta vanilie? Eu am pus 2 ml, asa am gasit pe internet. Multumesc.Ioana acum 8 ani - 14 Iulie 2016 11:07
da, 2 ml e bineLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email