Dulceata din coji de portocale si coji de portocale glasate

Retete cu fructe Retete de Muraturi si Conserve

As fi facut mai devreme dulceata aceasta dar la Euforia, unde era prezentata reteta de o domana din Cipru, dura cam 6 zile prepararea. Pasii sunt exact ca cei de aici, doar ca erau facuti in zile separate. Cand Anca S. mi-a scris reteta ei cu racirea sub jet de apa, ceea ce a facut intregul proces mult mai rapid, m-am si pus la lucru si alaltaieri noapte am facut dulceata.

Multumesc Anca pentru reteta, abia astept sa fac si prajitura cu branza. Si daca poti, te rog frumos sa ne spui cat se pot pastra la frigider aceste bunatati. :)

Ingrediente

4 portocale
400 gr zahar

  1. Decojim portocalele in 4 sau 6 bucati. Fiecare bucata se curata de partea alba pe cat posibil, se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare.
  2. Se pun cojile intr-o oala, acoperite cu apa si se fierb 10 minute (de cand incepe sa clocoteasca apa). Se raceasc apoi sub jet de apa rece si se pun iar la fiert 10 minute. Repetam procedeul acesta de fierbere-racire de 4 ori. Acum cojile se pot curata de partea alba foarte usor.
  3. Se cantaresc cojile (ale mele aveau 400gr) si se face un sirop din zahar (cantitate egala cu greutatea cojilor, 400 gr in cazul meu) si suc de portocale stors din portocalele decojite (jumatatea din greutatea cojilor, adica 200 ml in cazul meu).
  4. Cand zaharul se topeste adaugam cojile in sirop si se fierbe la foc mic pentru 30 minute.
  5. Se lasa la racit si apoi se fierbe iar pentru 30 minute, tot la foc mic.
  6. Intr-un borcan de 300 gr am pus coji de portocale (cate au incaput) si am acoperit cu sirop. Astfel a rezultat dulceata. Restul cojilor le-am asezat pe o folie (in picioare e mai bine, ca se scurga siropul) si le-am lasat o zi la uscat pentru a obtine coji glasate. Le-am presarat apoi cu putin zahar si le-am pus intr-un borcan. Ambele borcane le-am pus la frigider.

Dulceata din coji de portocale si coji de portocale glasate

Dulceata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...