Prajituri cu iaurt si portocale

Retete desert Retete cu iaurt

Reteta Prajituri cu iaurt si portocale

Le-am pregatit ieri pentru pachetelul pentru servici. De fapt reteta este de la un blat de tort cu iaurt, dar in loc sa-l coc in forma mare am copt aluatul in forme individuale de muffins ca sa imi fie mai usor sa le iau cu mine.

Ingrediente

240 gr iaurt
180 gr faina
1 lingurita praf de copt
125 gr zahar
50 ml ulei
3 oua
1 esenta vanilie
1 varf cutit sare
coaja de la 1 portocala
sucul de la 2 portocale
putin ulei sau unt pentru uns formele

Portii: 12 bucati

  1. Se amesteca iaurtul cu faina, praful de copt si sarea. Eu am folosit mixerul.
  2. Am incorporat zaharul, apoi uleiul si apoi pe rand ouale.
  3. La sfarsit am pus coaja de portocala si esenta de vanilie. Aluatul rezultat e moale, aproape ca si ce de clatite.
  4. Intr-o tava de muffins am pus hartiute si le-am uns bine (si pe margini). Am turnat aluat in fiecare hartie folosind un tub de ketchup, mie asa imi e mai usor. Nu am umplut formele fiindca la copt cresc putin prajiturelele.
  5. Am dat la cuptor la 180C pentru 35 minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp!!!
  6. Le-am scos din cuptor si le-am lasat 10 minute la racit si apoi am cresta fiecare prajitura in partea de sus sub forma de X si am turnat deasupra suc de portocale. Cand s-a absorbit sucul am mai turnat o data ca sa se insiropeze bine.
  7. Se pastreaza in punga si sunt mai bune a doua zi, aromele sunt mai puternice.

Aluat

Aluat

Turnam aluatul in forme

Turnam aluatul in forme

Scoase de la cuptor

Scoase de la cuptor

Comentarii (41)

 

Ultimele comentarii

mihaela  acum 13 ani - 11 Iulie 2011 10:53  

Salut Ioana,am vrut sa te intreb ce iaurt trebuie folosit? Unul cu gust de portocale sau simplu? Tu de care ai pus?
 

Ioana  acum 13 ani - 11 Iulie 2011 12:25  

eu am pus iaurt simplu, dar si iaurtul cu aroma de portocala este o idee buna
 

mihaela  acum 13 ani - 11 Iulie 2011 13:58  

Si daca folosesc forme din ceramica crezi ca nu se vor lipi?
 

Ioana  acum 13 ani - 11 Iulie 2011 17:26  

pune hartiute in forme. este cel mai sigur.
 

laura  acum 12 ani - 6 Martie 2012 16:49  

incercat reteta aseara si reusita.
excelent gustul (iaurtul da un gust deosebit aluatului), sotului i-au placut la nebunie, mai ales mancate cu iaurt,
le-am facut in 2 ture in tava de silicon, fara nici o problema - nu s-au prins, au crescut frumos, doar putin, putin necoapte la mijloc, mergea mai bine (dar aici sigur e cuptorul de vina - trebuia sa le scot dupa 35 de min altfel se ardeau - am aragaz model mai vechi)
Sfat : folositi tavi din silicon, prajiturile se scot foarte usor din tava, aproape ies singure.... :)
Multumesc pentru aceasta reteta Ioana.
 

mihaela  acum 12 ani - 4 Septembrie 2012 15:07  

le-am facut si eu...dar nu mi-au iesit. :( au crescut frumos in cuptor, cand le-am scos s-au lasat si erau goale inauntru, plus ca parca era gris si parca necoapte. aluatul era adunat nu pufos. le-am lasat mai mult de 35 min...vreo 40, dar tot asa au ramas....cum au spus si cele de sus. sunt bune la gust, dar nu aspectoase...cred ca o sa incerc alte briose :P nu-mi dau seama de ce ies asa!
 

didia  acum 12 ani - 24 Septembrie 2012 23:37  

le-am facut in forma de silicon si o forma era in forma de trandafiri si cealalata in forma de colacel cu gaura in mijloc.cele cu gaura in mijloc sau facut,dar celalalte erau ne coapte inauntru.oare de ce?
 

roxana  acum 10 ani - 4 Februarie 2014 18:26  

foarte gustoase, insa mi-au iesit si mie la fel ca ale altor fete, adica aluatul a ramas tare, dens, pare necopt (exact ca un gris cum spunea cineva). Am respectat si reteta si timpul de coacere, eu m-am gandit ca nu-s coapte destul, insa acum vad ca au patit-o si altii :D gustul e foarte bun, mi-e teama numa sa nu ma doara stomacul daca le mananc asa:D Gatesc foarte des de pe site-ul tau, Ioana, si ffff rar o dau in bara cand respect instructiunile tale :) pentru a nu stiu cata oara, ITI MULTUMESC pentru toate retetele tale :)
 

gabriela tatar  acum 10 ani - 30 Mai 2014 15:31  

NU STIU DACA O SA IASA DAR O SA INCERC SUNT CURIOASA MULTUMES PT RETETA
 

Adina  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2018 11:45  

Am pus la cuptor briosele inainte sa citesc comentariile, altfel nu cred ca ma mai apucam de ele, eu fiind un mic antitalent in bucatarie. Am stat cu emotii, dar au iesit absolut perfecte. Pufoase, crescute, iar dupa ce am adaugat si sucul de portocale au fost o nebunie. Copiii mei mofturosi le-au adorat!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...