Tiramisu cu amaretti
Retete cu branza Retete desert Retete din Italia Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Inca un tiramisu la colectia mea. E diferit prin modalitatea de preparare a cremei (in acest mod poate fi cosumant si de cei care nu manaca ou crud, cum ar fi gravidele) si prin faptul ca piscoturile au fost inlocuite de amaretti. Astept parerile voastre! Ramaneti la clasicele piscoturi sau preferati aceasta varianta?
Ingrediente
250 gr branza mascarpone (la temp. camerei)
2 galbenusuri de ou (la temp. camerei)
150 ml smantana pentru frisca (rece)
20 gr zahar pudra
20 gr zahar tos
1 lingurita esenta vanilie
15 ml rom (sau vin Marsala dulce; sau sherry dulce)
1/2 pachet amaretti
1 ceasca cafea expresso
cacao pentru pudrat
Portii: 2 cesti cappuccino
- Crema de oua: intr-un vas punem galbenusurile oualor, zaharul tos si romul. Il asezam pe o oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute daca faceti operatia manual. Puteti insa sa folositi si un mixer. Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata.
- Crema mascarpone-ou: frecati bine mascarpone cu esenta de vanilie. Incepeti sa adaugati in ea crema de ou, cate 1 lingura o data, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
- Bateti cu mixerul frisca impreuna cu zaharul pudra, pana frisca sta pe telul mixerului.
- Crema tiramisu: adaugati frisca in crema mascarpone-oua, in trei transe, amestecand usor cu un tel, astfel incat frisca sa nu se lase.
- Asezati in cescute de cappuccino (sau ceai) un strat de crema. Deasupra asezati un strat de biscuiti amaretti inmuiati scurt in cafea. Urmeaza apoi un alt strat de crema... se continua pana ceasca e plina, ultimul strat fiind de crema.
- Crema ramasa se pune in spritzul de patiserie si se orneaza cescutele. Se pudreaza cu cacao.
Batem galbenusurile pe abur
Crema de galbenusuri racita
Adaugam crema de galbenusuri in mascarpone
Frisca batuta
Tiramisu in cana
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
MIRUNA acum 12 ani - 7 Mai 2012 23:11
multumesc mult ptr reteta primita (tiramisu) si mai astept si alte retete .Ioana acum 12 ani - 8 Mai 2012 11:49
MariAna, pai pana acum un Gaggia Gelateria mi-a atras atentia, dar stau sa vad daca e rentabil la cata inghetatat mancam noi sa iau unul chiar asa scump. plus e cam mare. am vazut ca cele mai ieftine nu ingheata bine si iese prea moale, iar ca sa iasa asa buna trebuie un aparat mai profi, de genul astuia...picatura acum 12 ani - 9 Mai 2012 18:34
n-are legatura efectiva cu postarea asta, dar tin sa-ti multumesc si sa te felicit. am apelat la blogul tau adesea cand am fost in pana de insipratie pentru echipa mea de mofturici.Mira acum 12 ani - 15 Mai 2012 15:05
Buna ziua,as dori sa stiu unde pot sa gasesc amaretti pentru ca la Cora nu am gasit si am inlocuit cu piscoturi si nimic de zis a iesit grozav dar ideea era sa incerc si altceva. Multumesc. Si multumesc si pentru reteta!
Ioana acum 12 ani - 15 Mai 2012 15:15
la Selgros de la Balloco: [link] sau mai gasesti in Kaufland uneori.sebastian acum 11 ani - 2 Decembrie 2012 15:22
buna ioana sora mea a facut tiramisu cu piscoturi dar fara mascarpone si a iesit deliciosAna-Maria acum 11 ani - 28 Iulie 2013 22:14
deci da, e foarte bun tiramisu cu biscuiti amaretti. am sa mai fac. data viitoare voi posta si poze, acum nu am avut ceva frumos de prezentare, l-am asamblat intr-o caserola :DMultumesc frumos pentru reteta. Astept retete de macarons :P
Mirela acum 10 ani - 31 Ianuarie 2014 10:45
As vrea sa fac reteta asta in week-end. Doua intrebari am:1.pot inlocui biscuitii cu piscoturi? (nu imi place gustul de ou crud si de aia m-am oprit la varianta asta, desi am vazut si variana cu piscoturi);
2. pot inlocui romul cu esenta de rom diluata sau vinul Marsala cu alt sortiment de vin dulce in caz ca nu gasesc la Mega Image (nu am vazut pana acum)?
Multumesc :)
Ioana acum 10 ani - 31 Ianuarie 2014 11:04
da, poti pune piscoturi.merge f. putina esenta de rom
Mirela acum 10 ani - 2 Februarie 2014 18:38
A iesit buna, cred insa ca data viitoare voi pune rom sau vin, esenta de rom i-a cam luat din gustul autentic cred.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email