Frigarui de pui cu salsa de masline si feta
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru gratar
Un condiment pentru pui nou, o salsa noua. Nici nu stiu care din cele doua mi-a placut mai mult.
Ingrediente
500 gr pulpe de pui superioare dezosate (aprox. 4 bucati)
2 linguri rase iaurt grecesc (10%)
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
sare
Condiment Saorma pentru pui
1 lingura piper negru macinat
1 lingura ienibahar macinat
1/4 lingura chimion macinat
1/4 lingura coriandru macinat
1/4 lingura nucsoara macinata
1/4 lingura scortisoara macinata
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita fulgi de chili (optional)
Salsa de masline si feta
50 gr masline verzi (fara samburi)
50 gr feta (sau telemea cremoasa de oaie)
1 ardei bulgaresc (semi-iute)
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline extravirgin
piper negru
Portii: 2
- Se amesteca ingredientele pentru condimentul saorma. Va rezulta mai mult condiment decat e nevoie in aceasta reteta, se va pastra intr-un borcan.
- Se taie fiecare pulpa in 3-4 bucat.
- Intr-un bol se amesteca iaurtul cu uleiul, sucul de lamaie, 1/2 lingura din condimentul saorma preparat la pct. 1 si sare. Se adauga 3-4 linguri de apa, doar cat amestecul sa nu fie pastos, sa fie mai fluid ca sa nu se "incleieze" pe carne.
- Se adauga puiul in marinata si se amesteca bine. Se lasa la marinat minim 1 ora, dar poate sta la frigider si peste noapte.
- Se insira bucatile de pui pe frigarui (4-5 bucati pe fiecare frigaruie metalica am pus).
- Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare, fara adaos de grasime. Cand tigaia e gata, se da focul la mediu spre mic si se adauga frigarui, la distanta unele de altele ca sa nu le inghesuiti. Se prajesc aprox. 4 minute pe fiecare parte (pana sunt fain rumenite) si apoi inca 30 secunde pe laterale.
- Pe masura ce sunt gata, se scot frigaruile pe platou si se acopera cu folie de aluminiu.
- Se lasa sa stea cateva minute, pana atunci se pregateste salsa.
- Se toaca maslinele (in jumatate pe lungime si apoi semi rondele). Se adauga patrunjelul si ardeiul tocate marunt. Se adauga adauga uleiul de masline si se amesteca. Se sfarma feta si se rasneste piper negru. Se amesteca iar.
- Se servesc frigaruile calde cu salsa si lipie libaneza.
Carnea marinata pe frigarui
Prajim frigaruile in tigaia grill
Comentarii (6)
Mirela acum 6 ani - 24 Iulie 2018 13:46
=P~Ionasd Florin acum 6 ani - 24 Iulie 2018 17:17
Sarut mana. Bine ati revenit. Toate foarte bune . V-as sugera sa faceti un clip cu deja vechea , bucatarie si sa-l urcati pe YOUTUBE . Ce parere aveti? A trecut deja cam mult timp de cand asteptam sa vedem ceva ? Multumesc si sper ca nu v-am suparat.Ioana acum 6 ani - 24 Iulie 2018 18:13
am facut un video chiar acum :) il pun maine dimineataIonasd Florin acum 6 ani - 25 Iulie 2018 06:06
FELICITARI .Didi acum 6 ani - 25 Iulie 2018 20:32
Am programat-o pentru maine. Multumesc!Oana P. acum un an - 12 Decembrie 2022 14:09
Bun rau! Combinatie minunata, merg impreuna like a charm!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email