Shish kebab

Retete de mancaruri cu carne Retete turcesti Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Shish kebab

Frigarui turcesti cu carne de vita.

Reteta o am din cartea cumparata anul trecut in Bodrum. Mi-a ramas un varf dintr-un muschi de vita foarte bun, care nu mai putea fi taiat felii frumoase, asa ca l-am taiat cuburi pentru aceste frigarui. Sucul de ceapa da savoare carnii, o fragezeste si ii accentueaza gustul. In plus reduce oxidarea carnii pe perioada marinarii. E prima data cand folosesc aceasta metoda si mi-a placut foarte tare. O sa o incerc si pe bucati mari de steak.

Ingrediente

500 gr carne de vita pentru gratar (orice bucata tip "steak" sau muschi de vita)
2 cepe medii
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1/4 lingurita pul biber (sau fulgi de chili si o priza de boia dulce)
1-2 ardei

Pentru finisat

1 /4 lamaie
1 lingura ulei masline
oregano

Bucati: 6; Portii: 2-3

  1. Se pun cepele taiate bucati mari cu sarea in robot sau blender si se mixeaza pana se face piure. Se stoarce apoi bine intr-un tifon pentru a colecta sucul.
  2. Amestecati sucul de la cepe cu uleiul si chili.
  3. Taiati carnea bucati de cca. 2.5 cm. Puneti-o in amestecul de mai sus, amestecati bine si lasati sa se marineze la frigider intre 1 si 2 ore.
  4. Taiati ardeii patratele cam de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne. Puneti carnea pe frigarui, alternand cu bucati de ardei. Am pus 4 bucati de carne / frigaruie si mi-au iesit 6 frigarui in total.
  5. Lasati frigaruile sa stea 15 minute la temperatura camerei.
  6. Incingeti o tigaie grill (fara adaos de grasime) 5 minute la foc mare. Dati focul la mediu spre mic si asezati cate frigarui va incap, lasand distanta intre ele.
  7. Grillati frigaruile cate 3 minute / parte si apoi le intoarceti si pe laterale inca 30 secunde.
  8. Pe masura ce scoateti frigaruile pe platou, le stropiti cu suc de lamaie si le tineti acoperite cu folie de aluminiu.
  9. La final, cand ati terminat toate frigaruile, le stropiti cu 1 lingura de ulei de masline si le presarati cu oregano.
  10. Le serviti cu ardei bulgaresc pe pe gratar (pus printre frigarui), rosii taiate in doua coapte cam 2 minute pe gratarul incins dupa ce ati terminat carnea,  si un glob de orez turcesc.

Taiem carnea cuburi

Taiem carnea cuburi

O marinam in suc de ceapa, ulei si chili

O marinam in suc de ceapa, ulei si chili

Frigaruile asteapta sa fie puse pe gratar

Frigaruile asteapta sa fie puse pe gratar

Shish kebab

Shish kebab

Comentarii (9)

 

olga  acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 11:41  

WOWWWW
 

Ioana  acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 13:12  

bun, bun :)
 

olga  acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 13:32  

Abia astept weekend-ul.(am toate ingredientele -multumesc frumos)
Esti senzationala!!!
 

Borz Arina  acum 9 ani - 2 Septembrie 2015 13:04  

:)
 

Simona B  acum 9 ani - 2 Septembrie 2015 15:54  

Buna, Ioana
Te rog sa-mi spui daca e ok ca marinada cu carne sa stea la frigider mai mult timp (peste noapte, de exemplu).
Multumesc frumos!
 

Ioana  acum 9 ani - 2 Septembrie 2015 16:11  

nu stiu sigur... e prima data cand incerc marinata cu ceapa si am lasat-o doar cat indica in carte (2 ore). mie nu-mi place mirosul de ceapa statuta si ma gandesc ca si marinata va prinde acelasi miros daca sta peste noapte... poate daca se adauga 1 lingura de suc de lamaie... trebuie incercat ca sa-ti spun sigur.
cand incerc pe bucati mai mari o sa las o parte pana a doua zi sa compar gusturile.
 

olga  acum 9 ani - 5 Septembrie 2015 20:08  

Si da e WOWW. Super delicious.
:)
 

Johny Trippin  acum 9 ani - 28 Octombrie 2015 02:22  

Interesant. Abia acum v-am gasit. Lucrez ca ajutor de bucatar si sunt indragostit de preparatele turcesti si de cele orientale in general. :) Felicitari pentru site!
 

Ioana  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2015 09:46  

merci! daca ai ceva reteta favorita sau sfaturi legate de bucataria turceasca le asteptam cu drag.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...