Shish kebab de pui

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru gratar Retete turcesti

Reteta Shish kebab de pui

Frigarui de pui turcesti: tavuk şiş kebab. Au fost perfecte pentru acest weekend placut. Cum zicea ieri Mirela aici pe site, pare ca am lucrat mult, dar in realitate mare parte din timp am pierdut-o prin padure. Aici la Cluj a fost placut, am iesit prima data in acest an la padure. Cand am revenit acasa seara, doar am pregatit o portie de orez iranian si am pus frigaruile marinate pe gratar.

Sugestii de servire:

Ingrediente

700 gr pulpe de pui dezosate (fara piele)
1 cub de unt
frunze de menta proaspata

Marinata

1 lingura rasa pasta de rosii
1 lingura rasa pasta de ardei
1 fir cimbru
1 lingurita condiment turcesc
1/2 lingura menta uscata sfaramata
1/2 lingurita fulgi de chili (pul biber)
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
2 linguri suc de lamaie
10-15 linguri ulei
sare

Bucati: 6-7 frigarui; 3 portii

  1. Se taie pulpele bucati pentru frigarui (cam in 3-4 bucati fiecare pulpa).
  2. Se amesteca toate ingredientele pentru marinata, adaugandu-se ulei doar cat marinata sa fie mai lichida, sa dilueze pastele de rosii si ardei.
  3. Se pune puiul in marianat si se da la frigider minim 4 ore, dar poate sta si peste noapte.
  4. Scoateti bucatile de carne din marinata si insirati-le pe frigarui (am pus cam 5 bucati / frigaruie; alegeti bucati cam de aceeasi dimensiune pentru fiecare frigaruie ca sa fiti siguri ca se coc egal). Lasati frigaruile sa stea la temperatura camerei intre 15 -30 minute.
  5. Incingeti o tigaie grill la maxim timp de 5 minute. Dati focul la mediu si apoi asezati frigarui in ea. Frigaruile sa nu fie inghesuite.
  6. Prajiti frigaruile cate 3-4 minute / parte (pulpele de pui sunt destul de permisive, nu se usca rapid, asa ca lasati-le sa se rumeneasca frumos).
  7. Scoateti frigaruile pe un platou si imediat treceti cu un cub de unt peste ele. Acoperiti-le cu folie de aluminiu pana le terminati de prajit pe toate.
  8. Serviti frigaruile calde presarate cu frunze de menta rupte si eventual stropite cu putin suc de lamaie.

Carnea se marineaza

Carnea se marineaza

Bucatile de carne pe frigarui

Bucatile de carne pe frigarui

Prajim frigaruile pe ambele parti

Prajim frigaruile pe ambele parti

Shish kebab de pui

Shish kebab de pui

Comentarii (8)

 

Mirela  acum 8 ani - 7 Martie 2016 10:31  

Chiar, si asta pare minunata. Am salvat-o. :) Astept reteta de orez iranian, oare se poate face cu orez negru?
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Martie 2016 10:41  

pentru orezul negru nu e necesara tehnica a orezului iranian. el se fierbe bine, ramane ferm si daca il fierbi direct in apa.
 

olga  acum 8 ani - 7 Martie 2016 11:46  

WOW!!!!
Cred ca norocosii care servesc masa la tine, traiesc o experienta unica :)
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Martie 2016 11:58  

asa zic si ei :) cat timp mai vin, e de bine
 

Dana  acum 8 ani - 16 Martie 2016 19:44  

Unde ai gasit frigarui metalice?
 

Ioana  acum 8 ani - 16 Martie 2016 21:44  

de atata vreme le am, ca nu-mi mai amintesc de unde le-am cumparat :(
 

Maria-Cristina Damian  acum 8 ani - 18 Aprilie 2016 21:39  

Delicios! Am facut cateva frigarui afara pe gratar din cateva pulpite carora nu le mai gaseam rostul in frigider. Au iesit super bine cu gust exotic exact ca in restaurantele turcesti. Menta face toti banii. Pentru ca nu am avut lipii, nici paine turceasca, iar orez mancasem la pranz, am prajit cateva felii de paine pe gratar, le-am uns cu tztziki din belsug, iar deasupra am asezat cate o frigaruie. Mmmmm. Sunt dependenta de site-ul tau!
 

Ioana  acum 8 ani - 19 Aprilie 2016 09:10  

;) ma bucur!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...