Friptura de porc la cuptor

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun

Pe ultima suta de metri, o friptura minunata de porc.

Ingrediente

1.7-2 kg ceafa de porc bucata intreaga
1/2 ceapa mica (cca 30 gr)
sucul de la 1 portocala (50 ml)
coaja rasa de la 1/4 de portocala bio
1 lingurita rasa chimion macinat
1/4 lingurita boia afumata
1 lingura Nduja (cca 30 gr; sau 1/4 lingurita boia dulce + 2 linguri ulei de masline)
1 lingura otet de orez
sare, piper negru

  1. Ceafa se usca cu servetele de hartie. Daca doriti, o puteti lega cu sfoara de bucatarie, ca sa ii dati o forma mai rotunda si sa isi pastreze aceasta forma in timpul coptului. Se presara generos cu sare si piper negru rasnit.
  2. Intr-un mini robot sau cu blenderul vertical se mixeaza toate ingredientele de la ceapa si pana la otetul de orez.
  3. Se maseaza bucata de carne cu crema obtinuta si se lasa la temperatura camerei intre 30 si 60 minute. Se mai rasneste piper negru deasupra.
  4. Se incinge cuptorul al 170C. Se pune carnea intr-un tuci care sa o cuprinda si se pune capacul. Daca nu aveti tuci, o inveliti in folie de aluminiu si o asezati intr-o tava care merge la cuptor.
  5. Se coace carnea la 170C timp de 2 ore. Ideal ar fi sa aveti un termometru de friptura si sa verificati ca temperatura interna sa treaca de 85C, dar sa nu depaseasca 90C. Eu am oprit-o la 86C.
  6. Se scoate tuciul din cuptor si se mai lasa friptura acoperita 20-30 minute.
  7. Este buna servita imediat, carnea va fi extrem de moale, se desface fasiute. Dar surprinzator mie mi-a placut la fel de mult si a doua zi, feliata rece. Calda o puteti servi cu o portie de cartofi wedges la cuptor si o salata proaspata. Rece e buna cu muraturi sau in sandwichuri (cu humus).

Friptura de porc la cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...