Fritatta cu sparanghel

Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Omleta saptamanii. Este foarte comoda de preparat tot timpul anului, fie ca e sezon de sparanghel sau nu. In afara sezonului, sparanghelul congelat este o optiune buna.

Daca doriti sa faceti omleta pentru mai multe persoane din mai multe oua atunci trebuie sa folositi o tigaie mai mare. De exemplu pentru o fritatta din 8 oua, e buna o tigaie de 22-25 cm.

Ingrediente

4 oua
1/2 ceapa mica
4 fire sparanghel (proaspat sau congelat)
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Intr-o tigaie de 16 cm diametru incingeti uleiul si dati focul la mediu spre mic.
  2. Adaugati ceapa taiata felii subtiri si desfacuta in inele. Sotati-o cam 2 minute, sa se inmoaie un pic.
  3. Adaugati sparanghelul taiat bucatele si caliti pana si acesta se inmoaie un pic (cam 2 minute daca e congelat si 5 minute daca e proaspat).
  4. Bateti ouale cu 1 lingura de apa, sare si piper negru dupa gust. Tunati-le in tigaie. Nu amestecati in omleta, doar lasati-o pe foc cam 1 minut, pana vedeti marginile inchegate (vezi poza 2).
  5. Transferati tigaia in cuptor, la 190C si coaceti 10 minute.
  6. Serviti fritatta calda sau la temp. camerei. Daca doriti, puteti adauga deasupra felii de prosciutto crudo. Sau o puteti stropi cu ulei de dovleac. E buna si cu ridichi (rosii sau albe) date pe razatoarea mare si amestecate cu putin ulei de dovleac.

Calim ceapa si sparanghelul

Adaugam ouale batute si lasam 1 minut pe foc

Scoasa din cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...