Fritatta cu sparanghel
Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Omleta saptamanii. Este foarte comoda de preparat tot timpul anului, fie ca e sezon de sparanghel sau nu. In afara sezonului, sparanghelul congelat este o optiune buna.
Daca doriti sa faceti omleta pentru mai multe persoane din mai multe oua atunci trebuie sa folositi o tigaie mai mare. De exemplu pentru o fritatta din 8 oua, e buna o tigaie de 22-25 cm.
Ingrediente
4 oua
1/2 ceapa mica
4 fire sparanghel (proaspat sau congelat)
1 lingura ulei
sare, piper negru
Portii: 2
- Intr-o tigaie de 16 cm diametru incingeti uleiul si dati focul la mediu spre mic.
- Adaugati ceapa taiata felii subtiri si desfacuta in inele. Sotati-o cam 2 minute, sa se inmoaie un pic.
- Adaugati sparanghelul taiat bucatele si caliti pana si acesta se inmoaie un pic (cam 2 minute daca e congelat si 5 minute daca e proaspat).
- Bateti ouale cu 1 lingura de apa, sare si piper negru dupa gust. Tunati-le in tigaie. Nu amestecati in omleta, doar lasati-o pe foc cam 1 minut, pana vedeti marginile inchegate (vezi poza 2).
- Transferati tigaia in cuptor, la 190C si coaceti 10 minute.
- Serviti fritatta calda sau la temp. camerei. Daca doriti, puteti adauga deasupra felii de prosciutto crudo. Sau o puteti stropi cu ulei de dovleac. E buna si cu ridichi (rosii sau albe) date pe razatoarea mare si amestecate cu putin ulei de dovleac.
Calim ceapa si sparanghelul
Adaugam ouale batute si lasam 1 minut pe foc
Scoasa din cuptor