Fursecuri alb-negru

Retete desert Retete din Italia Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Sa completam colectia de fursecuri cu "Baci di dama", preparate in doua culori pentru a putea crea un platou asortat.

Ingrediente

Fursecuri albe

75 gr faina
75 gr zahar
75 gr unt (la temperatura camerei)
35gr migdale (fara coaja)
35g alune de padure

Bucati: 10

Fursecuri negre

75 gr faina
75 gr zahar
75 gr unt (la temperatura camerei)
35gr migdale
35g alune de padure
6 lingurite rase cacao

Bucati: 10

crema de ciocolata sau Nutella pentru lipit

  1. Migdalele si alunele de padure se prajesc la cuptor, la 180C, pentru 8 minute. Alunele se freaca intr-un prosop pentru a se curata de coaja. Se macina in masina de cafea.
  2. Se amesteca toate ingredientele (separat pentru fursecurile albe si negre) pana se obtine un aluat omogen.
  3. Se formeaza 20 bile (de 15 gr fiecare) din fiecare aluat.
  4. Se coc bilele, intr-o tava cu hartie de copt, la 160C pentru cca 20 minute.
  5. Se lasa la racit. Se lipesc cate doua fursecuri folosind crema de ciocolata sau nutella.

Aluatul

Formam bile de 15 gr

Fursecuri coapte

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...