Fursecuri alb-negru
Retete desert Retete din Italia Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene
Sa completam colectia de fursecuri cu "Baci di dama", preparate in doua culori pentru a putea crea un platou asortat.
Ingrediente
Fursecuri albe
75 gr faina
75 gr zahar
75 gr unt (la temperatura camerei)
35gr migdale (fara coaja)
35g alune de padure
Bucati: 10
Fursecuri negre
75 gr faina
75 gr zahar
75 gr unt (la temperatura camerei)
35gr migdale
35g alune de padure
6 lingurite rase cacao
Bucati: 10
crema de ciocolata sau Nutella pentru lipit
- Migdalele si alunele de padure se prajesc la cuptor, la 180C, pentru 8 minute. Alunele se freaca intr-un prosop pentru a se curata de coaja. Se macina in masina de cafea.
- Se amesteca toate ingredientele (separat pentru fursecurile albe si negre) pana se obtine un aluat omogen.
- Se formeaza 20 bile (de 15 gr fiecare) din fiecare aluat.
- Se coc bilele, intr-o tava cu hartie de copt, la 160C pentru cca 20 minute.
- Se lasa la racit. Se lipesc cate doua fursecuri folosind crema de ciocolata sau nutella.
Aluatul
Formam bile de 15 gr
Fursecuri coapte