Limbi de pisica
Retete desert Retete din Franta Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Dau dependenta! Le-am asezat langa mine la calculator si pana sa ma dezmeticesc le-am rontzait pe toate. A trebuit sa mai fac o tura sa guste si Radu.
Ingrediente
60 gr unt (80%; la temp. camerei)
60 gr zahar pudra (poate fi vanilat)
1 albusu de ou (la temp. camerei)
1 priza sare
60 gr faina
Bucati: 40
Timp de preparare: 20 minute
- Se freaca cu mixerul untul si zaharul pudra timp de 2 minute. Se adauga albusul si se mai mixeaza 1 minut.
* daca nu ati folosit zahar pudra vanilat adaugati putina esenta de vanilie; in loc de vanilie puteti adauga coaja de portocala/lamaie sau esente cu alte arome - Se adauga faina cernuta cu sare si se incorporeaza usor folosind o paleta (eu am amestecat usor cu mana, mi-e mai comod si simt mai bine aluatul). Ideea e sa nu amestecati vartos in aluat. Va rezulta un aluat foarte lipicios.
- Se pune aluatul intr-o punga la care taiati un colt de cca 5 mm (sau folositi un sprit de patiserie cu varf simplu de 5 mm).
- Spritati aluatul in bastonase de cca 7 cm lungime pompand mai mult aluat in capete (vezi poza 4).
- Dati la cuptor, la 200C pentru 5-6 minute, pana fursecurile sunt rumene de jur imprejur. Scoateti-le pe o farfurie (vor fi inca moi si pliabile, dar se vor intari dupa racire) si lasati-le sa se raceasca.
Untul frecat cu zahar si albus
Aluatul
Formam in tava
Limbi de pisica
Limbi de pisica
Comentarii (19)
Ultimele comentarii
Alexandra acum 11 ani - 31 Decembrie 2012 19:17
Eu am facut .! Sunrt super bune ... :) delicioaseeee =P~crissy acum 11 ani - 21 Mai 2013 22:45
Si ale mele s-au lipit intre ele dar le-am taiat si nu conteaza cum arata daca sunt bune :Dveronica acum 11 ani - 20 Septembrie 2013 16:46
ciao ioana cred ca piscoturile tale sunt delicioase ,acum le fac si eu.ciao. ;) ;) ;) ;)alinuca acum 10 ani - 8 Decembrie 2013 16:05
Sunt deliciosi! Multumesc!andreea acum 9 ani - 16 Noiembrie 2015 14:45
imi dai un exemplu pt ornare? :)andreea acum 9 ani - 16 Noiembrie 2015 16:40
imi spui sum sa ornez te rog? ;)Ioana acum 9 ani - 17 Noiembrie 2015 16:31
Am facut la rugamintea unui prieten, excelente. S-au topit, doua portii nu au fost suficiente.Ioana acum 9 ani - 17 Noiembrie 2015 17:02
sa va fie de bine!Denisa acum 7 ani - 9 Septembrie 2017 21:57
Salut, Ioana! Am facut si eu azi dupa reteta ta, portie dubla din start, doar ca eu nu sunt fan prajituri prea dulci si am pus un pic mai putin zahar. La cantitate mare si cuptor incins, trebuie doar abut grija la timpul de coacere, chiar se fac repede. Foarte bune, si super si pt musafiri neanuntati sa ai in casa. Multumim!Ioana acum 7 ani - 11 Septembrie 2017 13:58
cu placere, Denisa!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email