Fursecuri cu cacao
Retete desert Retete de Craciun Retete rapide Retete simple
Tuturor celor care ati fost alaturi de mine in acest an va doresc Sarbatori Fericite si bucate alese pe mesele de sarbatoare. Va multumesc pentru suport!
Va las in compania unor fursecuri cu aroma de ciocolata foarte delicate.
Ingrediente
110 gr unt la temperatura camerei
50 gr zahar pudra vanilat
1 galbenus de la un ou foarte mare
100 gr faina alba
20 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita scortisoara
50 gr alune de padure macinate
Bucati: 25
- Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
- Separat frecam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusul si incorporam bine.
- Adaugam faina si alunele si amestecam pana se incorporeaza. Va rezulta un aluat destul de moale si lucios, dar care se va putea modela usor.
- Formam bile micute si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt. Le apasam cu dintii unei furculite pentru a le aplatiza.
- Se coc la 180C pentru 10 minute. Cand le scoateti vor fi moi, dar se vor intari dupa ce se racesc.
Aluat fursecuri
Formam fursecurile
Coapte