Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)
Retete din America Retete desert Retete de Craciun
Am gasit reteta aici si mi-a facut cu ochiul din prima din cauza cafelei. Imi plac deserturile nu prea dulci cu aroma de cafea. Si desi reteta cerea ciocolata amaruie am folosit ciocolata cu caramel care imi place mai mult. Puteti folosi ce ciocolata doriti, chiar si chipsuri de ciocolata cum a folosit Angela aici, cu ele merge mult mai repede.
Toffifee sunt mai greu de maruntit (dar merita!), am incercat si cu robotul si nu merge prea bine, cu cutitul m-am descurcat cel mai usor.
Reteta cerea doar 250 gr faina dar aluatul mi s-a parut cam moale asa ca am folosit 300 gr faina si au iesit foarte bine, moi si putin faramicioase.
Ingrediente
220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie
- Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
- Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
- Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
- Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
- Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
- Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
- Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
- Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati. Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
- Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.
Cicolata Toffifee
Pregatim aluatul
Intindem aluatul folosind o punga
Taiem patratele si coacem
Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)