Fursecuri de migdale
Retete din Croatia Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Amaretti din Croatia. 4 ingrediente. Fara gluten. Nu incercati sa le rezistati.
Fursecurile sunt traditionale in insula Rab, unde pregatesc si o tarta cu migdale similara. Pentru a aromatiza compozitia ei folosesc Maraschino, dar eu am folosit putin brandy de pereĀ Kruskovac pe care l-am cumparat din Instria anul trecut. Daca nu aveti ceva similar, puteti sa-l omiteti si lasati fursecurile aromate doar cu coaja de lamaie. Le puteti modela rotunde sau sub forma de cornulete. Deasupra sunt crocante, iar in centru sunt moi, usor gumate.
Va urez Sarbatori Fericite, sa gatiti cu placere si usurinta pentru cei dragi si sa va bucurati de vremea frumoasa care se anunta.
Ingrediente
200 gr faina de migdale (sau migdale fara pielite)
200 gr zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
2 albusuri de ou
1 lingura brandy de pere (optional)
25 gr migdale intregi (cu sau fara pielite)
Bucati: 25
- Daca folositi faina de migdale doar amestecati-o bine cu zaharul pudra. Daca folositi migdale intregi le macinati impreuna cu zaharul pana obtineti un amestec fin.
- Adaugati coaja rasa de la lamaie.
- Bateti albusurile cu o furculita doar pana se inspumeaza un pic. Adaugati-le peste migdale impreuna cu brandy-ul si amestecati cu o furculita pana aveti un amestec omogen. Aluatul va fi destul de ferm, se amesteca greu in el. Daca e moale si se lipeste de mana cand modelati fursecurile, doar adaugati putina faina de migdale (vezi poza 3, fursecurile nu se lipesc deloc de mana la format).
- Migdalele intregi le macinati scurt, doar cat sa se marunteasca si sa arate ca un pesmet mai grosier.
- Rupeti bucati din aluat si modelati bile (de dimensiunea bomboanelor Raffaello) sau bastonase. Tavaliti-le prin migdalele macinate grosier. Asezati-le in tava de copt tapetata cu hartie de copt (bilele le asezati asa cum sunt, bastonaselor le dati forma de semiluna, ca la cornulete).
- Coaceti fursecurile la 180C timp de 10-12 (daca le-ati format cornulete) sau 12-14 (daca le-ati format bile). Le scoateti cand sunt usor rumene deasupra. In centru vor fi inca moi, asa ca le luati cu grija din tava.
- Sunt bune si imediat, dar parca gustul si textura se imbunatateste pana a doua zi.
Albusurile batute usor
Compozitia pentru fursecuri
Formam bile
Le tavalim prin migdale macinate
Fursecuri in tava
Comentarii (16)
Ultimele comentarii
Ioana acum 7 ani - 21 Decembrie 2016 11:43
ca orice fursec, Natalia, rezista bine cateva zile in cutie.sandra acum 7 ani - 2 Iunie 2017 22:20
Buna, Ioana! Din toate minunatiile astea de dulciuri e vreo prajiura despre care ai putea spune ca e tipic romaneasca? Suntem plecati din tara si mergem weekendul viitor la o petrecere la care fiecare trebuie sa aduca ceva traditional...dar mie mi se pare ca la noi cam toate dulciurile sunt imprumutate ! Help ! :))Ioana acum 7 ani - 3 Iunie 2017 15:06
ce zici de Alivanca? reteta o gasesti aici: [link] traditional e fara boabe de porumb, dar sunt un adaos fain.sau Malai: [link]
sandra acum 7 ani - 3 Iunie 2017 18:10
Uite ca asta mi-a scapat ! Buna idee,multumesc mult de sfat !Ioana acum 7 ani - 4 Iunie 2017 12:13
cu drag, sandra!Alice acum 6 ani - 6 Iunie 2018 23:05
Am facut cu nuca macinata in loc de migdale si au iesit delicioase.Ioana acum 6 ani - 7 Iunie 2018 09:52
ce ma bucur! sunt asa simple si satisfacatoareGabriela acum 2 ani - 4 Ianuarie 2022 19:17
Ioana, in loc de brandy de pere ce pot folosi? Rom, whiskey, limoncello? Cam asta e oferta din camara :-DIoana acum 2 ani - 5 Ianuarie 2022 11:14
limoncello clar. rom a doua optiuneOana.P. acum 9 luni - 17 Februarie 2024 11:47
Foarte placute si aromate. Data urmatoare voi ajusta putin cantitatea de zahar, mi se par usor prea dulci.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email