Fursecuri de migdale cu cacao

Retete desert Retete de Craciun Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Fursecuri "after Christmas". Banuiesc ca nu e niciodata prea tarziu pentru o reteta de fursecuri. Mai ales cand acestea sunt fara gluten, au un gust intens de ciocolata si o lista foarte scurta de ingrediente.

Ingrediente

200 gr faina de migdale (sau migdale felii; sau migdale intregi dar fara pielite)
150 gr zahar pudra
50 gr cacao de calitate
1/4 lingurita scortisoara macinata
2 albusuri de ou
50 gr alune de padure

Bucati: 20

  1. Daca folositi faina de migdale, doar o amestecati cu zaharul pudra, cacaua si scortisoara pana culoarea e omogena. Daca folositi migdale felii sau intregi le macinati fin in robot, pana arata ca o faina.
    Zaharul pudra poate fi si el facut acasa, doar macinati zaharul tos in robot sau masina de cafea pana devine pudra.
  2. Cu o furculita, bateti bine albusurile pana devin spumoase. Nu trebuie sa obtineti o spuma tare, doar sa aveti o spuma lejera.
  3. Turnati albusurile peste ingredientele uscate si amestecati, la inceput cu o lingura, dar catre final e mai usor cu mana. Veti obtine un aluat ca un pate dens, care nu e lipicios.
  4. Sfaramati alunele de padure intr-un mojar pana aveti si pudra dar si bucatele mai mari. Puteti sa le dati si cateva pulsuri in robot, dar aveti grija sa nu le pulverizati de tot.
  5. Formati 20 bile din acest aluat. Le rulati prin alunele de padure. Le asezati in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
  6. Le coaceti in cuptorul preincins la 180C, timp de 12-14 minute. Pana arata cumva uscate deasupra, usor crapate pe alocuri, dar daca le atingeti veti simti ca inca sunt moi inauntru.
  7. Scoateti tava din cuptor si, daca doriti, pudrati fursecurile cu putin zahar pudra. Lasati sa se raceasca. Sunt bune si imediat, dar daca stau devin usor gumate in centru si mai "ciocolatoase". Sunt bune langa cafea.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...