Garam Masala

Retete condimente Bucataria indiana

Garama Masala, unul dintre cele mai folosite si cunoscute amestecuri de condimente indiene. Masala insemana "amestec de condimente", iar garam insemna "fierbinte", referindu-se la aroma puternica cu efect incalzitor asupra corpului pe care o are acest condiment. Pe site, pana acum, am postat doua retete prin care puteti testa condimentul: curry de peste si tocanita de linte.

Ingrediente

2 linguri coriandru boabe (sau 2 lingurite coriandru macinat)
2 linguri chimion/cumin boabe (sau 2 lingurite chimion macinat)
2 lingurite piper negru boabe (sau 1 lingurita rasa piper negru macinat)
2 lingurite mustar boabe (1 lingurita rasa mustar macinat sau puteti pune 1 lingurita seminte de fenicul)
1/2 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 baton scortisoara de 5 cm
boabele de la 5 pastai de cardamom
2 foi dafin

  1. Toate ingredientele pe care le aveti nemacinate le puneti intr-o tigaie si la prajiti cam 2 minute pana incep sa miroasa puternic.
  2. Se pun in masina de cafea impreuna cu restul ingredientelor macinate si se mixeaza bine, pana obtineti o pudra. Se lasa sa se raceasca.
  3. Se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...