Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri
Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene
Sambata m-am sincronizat subconstient cu maica-mea, am facut amandoua ghiveci de legume. Doar ca eu am adaugat la final linte fiarta si apoi l-am garnisit cu ochiuri moi. Cand am vorbit la telefon, maica-mea a exclamat ca e o idee excelenta sa imbogatim ghiveciul de legume pe care-l iubim atat de mult vara. Se mai poate experimenta cu naut, fasole, bucati de ton din conserva, rosii cherry coapte, sa adaugam iaurt la servire...
Ingrediente
2 cepe mari (cca 350 gr)
2 ardei kapia (unul verde si altul rosu; sau ambii rosii)
1 rosie coapta (cca 200 gr)
100 gr linte verde
1/4 legatura patrunjel
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita piper negru rasnit
sare
5 linguri ulei de masline
3 oua
Portii: 3
- Se pune lintea spalata la fiert cu multa apa si 2 foi de dafin. Dureaza aprox 20 minute la foc mic, sa nu explodeze. Veti avea nevoie de 200 gr linte fiarta.
- In uleiul incins se calesc cepele si ardeii tocate cubulete marunte. Se calesc la foc mic, amesteca din cand in cand pana legumele sunt foarte moi, in jur de15-20 minute, fara sa le lasati sa se rumeneasca. Se presara cu sare in timpul calirii.
- Se adauga rosia data pe razatoare si patrunjelul tocat si se mai fierbe totul 5 minute, pana vedeti ca grasimea se aduna sus la marginile cratitei.
- Se adauga chimionul macinat si piperul si se mai da un clocot.
- Se scurge lintea si se adauga in ghiveci impreuna cu 200 ml apa de pe linte. Se mai fierbe totul 2 minute, ca sa se amestece aromele. Se drege de sare.
- Se serveste lintea calda cu un ou ochi moale deasupra.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email