Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri
Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene
Sambata m-am sincronizat subconstient cu maica-mea, am facut amandoua ghiveci de legume. Doar ca eu am adaugat la final linte fiarta si apoi l-am garnisit cu ochiuri moi. Cand am vorbit la telefon, maica-mea a exclamat ca e o idee excelenta sa imbogatim ghiveciul de legume pe care-l iubim atat de mult vara. Se mai poate experimenta cu naut, fasole, bucati de ton din conserva, rosii cherry coapte, sa adaugam iaurt la servire...
Ingrediente
2 cepe mari (cca 350 gr)
2 ardei kapia (unul verde si altul rosu; sau ambii rosii)
1 rosie coapta (cca 200 gr)
100 gr linte verde
1/4 legatura patrunjel
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita piper negru rasnit
sare
5 linguri ulei de masline
3 oua
Portii: 3
- Se pune lintea spalata la fiert cu multa apa si 2 foi de dafin. Dureaza aprox 20 minute la foc mic, sa nu explodeze. Veti avea nevoie de 200 gr linte fiarta.
- In uleiul incins se calesc cepele si ardeii tocate cubulete marunte. Se calesc la foc mic, amesteca din cand in cand pana legumele sunt foarte moi, in jur de15-20 minute, fara sa le lasati sa se rumeneasca. Se presara cu sare in timpul calirii.
- Se adauga rosia data pe razatoare si patrunjelul tocat si se mai fierbe totul 5 minute, pana vedeti ca grasimea se aduna sus la marginile cratitei.
- Se adauga chimionul macinat si piperul si se mai da un clocot.
- Se scurge lintea si se adauga in ghiveci impreuna cu 200 ml apa de pe linte. Se mai fierbe totul 2 minute, ca sa se amestece aromele. Se drege de sare.
- Se serveste lintea calda cu un ou ochi moale deasupra.