Gogosi la cuptor
Retete desert Retete de Craciun Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Gogosi delicioase intr-o varianta mai sanatoasa, fara prajire in ulei. Se fac repede si sunt asa frumoase si pufoase! Nu-i asa ca sunt tentante?
Ingrediente
110 gr zahar
1 ou
70 gr unt topit
150 ml lapte
180 gr faina
1 lingurita praf de copt
coaja de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita nucsoara
Pentru decorat
50 gr unt
50 gr zahar
1 lingurita scortisoara
Bucati: 6
- Se freaca zaharul cu oul pana compozitia devine ca o spuma alba. Puteti mixa manual sau cu mixerul.
- Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza iar timp de 1 minut.
- Se adauga laptele si la final faina amestecata cu praf de copt, nucsoara si coaja de lamaie. De data asta se amesteca manual cu telul, doar pana se incorporeaza faina.
- Se ung 6 forme de muffins cu unt si se pudreaza cu faina. Se portioneaza aluatul in forme, cat sa se umple 2/3 din ele.
- Se coc gogosile la cuptor, la 190C, pentru 20 minute.
- Se scot din cuptor si apoi din forme. Daca ati uns formele bine, gogosile nu vor fi deloc lipite de tava si nu veti avea probleme sa le scoateti.
- Se topeste untul la foc mic. Se amesteca zaharul cu scortisoara.
- Se ung gogosile cu unt pe toate partile. Se trec prin zaharul aromat.
- Sunt bune caldute, reci si chiar si a doua zi.
Aluatul
Aluatul in formele unse
Dupa 10 minute la cuptor
Dupa 15 minute la cuptor
Gogosile coapte
Gogosi la cuptor
Gogosi date cu zahar