Granola cu seminte si miere
Retete pentru Mic Dejun Retete simple
Merita sa-mi fac granola acasa, nu se compara cu nimic din comert. Varianta aceasta cu seminte si migdale este una dintre preferate, merge foarte bine in combinatie cu fructele proaspete. Granola iese foarte putin dulce si se simte doar o adiere de scortisoara.
Ingrediente
200 gr fulgi ovaz
100 gr migdale
100 gr seminte dovleac
100 gr seminte floarea soarelui
50 ml ulei
50 gr miere + 2 linguri miere
50 gr zahar brun
1/4 lingurita scortisoara
- Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz cu semintele, migdalele si zaharul brun.
- Se amesteca mierea (50 gr) cu scortisoara si uleiul si se toarna in bol. Se amesteca totul foarte bine.
- Se intinde amestecul intr-o tava care merge la cuptor (cu hartie de copt pe fund) intr-un strat egal. Se picura inca 2 linguri de miere deasupra.
- Se coace granola la 160C timp de 15-20 minute, amestecand doar o data dupa 10 minute. La final granola trebuie sa fie doar usor rumena si sa se simta mirosul placut al semintelor (mai ales cele de dovleac).
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca fara sa amestecati. La racire granola se va intari.
- Cand granola e rece, sfaramati-o bucati pe care le asezati intr-un borcan mare cu capac. Rezista foarte bine cateva saptamani.
Granola intra la cuptor
Granola rumenita