Hummus cu sfecla rosie
Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Am preparat cel mai delicios tahini din seminte de floarea soarelui folosind reteta lui Ottolenghi si cu el am facut un hummus magnific. Nu a inceput bine anul si deja am o lista lunga de favorite: pasta miso, chashu, buletele cu kimchi si acum acest hummus vibrant. Il puteti prepara de Dragobete sau de 1 Martie, are culoarea potrivita.
Ingrediente
230 gr naut fiert (fiert casa sau din 1 conserva)
150 gr sfecla rosie fiarta/coapta
2 linguri tahini din seminte de floarea soarelui (cca 65 gr)
50 gr apa
sare, piper negru
Pentru decor
2 lingurite tahini de floarea soarelui
1 lingurita seminte de floarea soarelui prajite
1 lingurita patrunjel tocat fin
1 lingura ulei de masline
Tahini din seminte de floarea soarelui
100 gr seminte de floarea soarelui (crude)
10 gr ghimbir
2 catei de usturoi
2 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei de masline
150 gr apa
sare
Calorii: 780 in total
- Tahini se prepara astfel: se prajesc semnintele de flloarea soarelui in cuptor 10 minute la 170C sau intr-o tigaie fara grasime, amestecand mereu pana semintele se rumenesc placut.
- Se pun semintele, ghimbirul razuit, usturoiul strivit, uleiul si putina sare si se mixeaza pana obtineti un pate fin. Adaugati apoi treptat apa, pana obtineti o crema groasa. Se pastreaza la frigider cu un strat subtire de ulei deasupra.
* va iesi mai mult tahini decat aveti nevoie in aceasta reteta - Pentru hummus, se mixeaza toate ingredinetele in robot sau cu blenderul vertical pana devine un pate cat mai fin.
- Cu blenderul mergand, adaugati treptat 50 gr apa si mixati lung pana hummusul devine cremos. Adaugati sare si piepr negru proaspat rasnit dupa gust.
- Puneti hummusul pe platoul de servire si cu lingura il nivelati facand un crater spre centru.
- Diluati cele 2 lingurite de tahini cu 1 lingura de apa, doar cat crema sa devina fluida. Picurati tahini fluid peste hummus.
- Striviti usor intr-un mojar semintele de floarea soarelui si le amestecati cu patrunjelul tocat. Presarati amestecul peste hummus. Presarati putina sare grunjoasa. Picurati peste tot 1 lingura de ulei de masline. Serviti imediat.
* hummusul poate fi preparat din timp, dar il montati pe farfurie doar cu putin timp inaintea servirii