Iaurt cu linte verde si ou posat
Retete cu iaurt Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete turcesti
Esti #echilibrat de dimineata cu acest mic dejun. E o optiune sanatoasa pentru diminetile de vacanta care urmeaza.
Ingrediente
100 gr iaurt grecesc (2%)
100 gr linte verde fiarta
1/4 lingurita Garam Masala (de la Fuchs)
1 mana spanac baby
2-3 samburi de nuca (tocati)
1 lingura rasa verdeturi tocate fin (in ce proportie doriti: marar, patrunjel, menta)
1 lingura ulei
1 ou
1 lingurita otet
Portii: 1
Calorii: 425 cal
Proteina: 23 gr
- Lintea se poate fierbe cu cateva zile inainte, se va pastra la frigider. De obicei fierb 200-250 gr in weekend si in timpul saptamanii folosesc din ea. Lintea o fierb asa: pun lintea spalata, 5-6 cani de apa, 1 ceapa mica taiata in doua, 1 foaie mare de dafin rupa bucati si cateva fire de patrunjel pe foc mare. Cand incepe sa fiarba dau focul la mic si lasa sa fiarba incet cam 20 minute. Cand e aproape fiarta (al dente) opresc focul, adaug sare, amestec si apoi las sa se raceasca cu capacul pus. Cat timp se racoreste, lintea se va face de tot, fara sa se terciuasca.
- Verdeturile se amesteca cu ulei si se lasa sa se macereze pana aveti nevoie de ele.
- Intr-o tigaie larga (cca 25-28 cm) se pune lintea scursa nu foarte bine (o scot cu lingura direct din oala in care a fiert) cu Garam Masala, spanacul si putina sare. Se lasa pe foc doar pana se incalzeste lintea si spanacul e "ofilit". Se scoate intr-un bol.
- Se adauga iaurtul peste linte si se amesteca usor. Se gusta de sare.
- Se pune jumatate de linte in bolul de servire si se presara cu nuca tocata. Se adauga restul de linte.
- Ouale posate se prepara astfel: se pune apa, putina sare si 1 lingurita otet intr-o oala; se aduce la fierbere; cand fierbe se trage oala de pe foc; se sparge oul intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa; se lasa sa fiarba cca 3 minute; se scoate cu o paleta cu gauri si se depune peste iaurtul cu linte.
* daca pregatiti mai multe oua posate, aveti grija sa reinfierbantati apa inainte de fiecare ou. - Se presara peste ou restul de nuca tocata si verdeturile cu ulei. Se serveste cu paine prajita sau lipie.