Piersici cu iaurt si nuca

Retete desert Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Reteta Piersici cu iaurt si nuca

Ideile bune vin cand iesi din zona de confort. Asa a fost ieri, caldura excesiva m-a facut sa descopar aceasta minunata crema de iaurt. Imi trebuia un desert bun care sa nu implice foc si nici prea multa miscare in bucatarie. Am deschis frigiderul si am inceput sa-mi pun "rotitele" in miscare. Asta a iesit, de unde am tras concluzia ca depinde doar de noi sa potentam chiar si cele mai incomode situatii, cum ar fi canicula.

Am folosit nuca pentru a face reteta mai accesibila, dar o puteti face cu fistic+ulei de fistic, cu migdale+ulei de migdale... ati prins ideea. Nu va limitati sa o folosi doar pentru fructe, merge si langa o felie de chec sau pandispan, langa o felie de tarta cu fructe, peste clatite (poate umplute cu banana si nuca?).

Ingrediente

1 piersica bine coapta
2 linguri nuca macinata
300 ml iaurt grecesc
3 linguri miere (de tei)
4 linguri ulei de nuca

Portii: 2

  1. Nuca se macina fara a o marunti insa prea tare. Piersica se desface in doua, se scoate samburele si se taie cubulete. Se amesteca piersica cu nuca. Se impart in doua pahare/borcane/boluri.
  2. Iaurtul se amesteca cu mierea si apoi cu uleiul (cate o lingura pe rand). Se toarna crema de iaurt peste piersici. Se presara cu nuca macinata.

Comentarii (10)

 

Silvia  acum 10 ani - 15 August 2014 10:17  

Cred ca este si racoritor.Bun de facut si mancat
 

Ioana  acum 10 ani - 15 August 2014 10:48  

da, daca lasi si piersica putin la frigider inainte va fi si mai racoritor.
 

Silvia  acum 10 ani - 15 August 2014 10:59  

Multumesc.
 

Anamaria  acum 10 ani - 15 August 2014 15:30  

Tocmai potrivit acest desert pentru canicula care ne chinuie de cateva zile. Intrebare - fara ulei de nuca se poate ? Nu stiu de ce, dar numai cuvantul ulei imi face rau ! Prefer sa folosesc smantana slaba, dar sa nu pun niciun fel de ulei. Se poate ?
 

Ioana  acum 10 ani - 15 August 2014 15:53  

nu e ca la maioneza daca asta iti inchipui. nu iese ceva gras. uleiurile gourmet din nuci sunt mai fine si au gust intens din nuca respectiva.
de aceea pot fi folosite in acest fel (vezi de exemplu uleiul de fistic cum e folosit aici: [link]) sau uleiul de dovleac de aici ([link]). plus sunt extrem de santoase: [link], asa ca orice modalitate de a le introduce in dieta noastra e ok. la gatit nu se pot folosi, sunt prea sensibile.
daca il omiti e pur si simplu iaurt cu miere :)
 

Olga  acum 10 ani - 15 August 2014 20:18  

Ioana, ai vazut ca anul asta mierea de tei e delicatesa, ca cica nu s-a facut. O sa o mancam cu picatura :)
 

Ioana  acum 10 ani - 15 August 2014 20:53  

nu stiam, am cumparat 1 kg acum o saptamana.
 

Olga  acum 10 ani - 15 August 2014 20:59  

Da, am auzit ploile au scuturat florile de tei si de salcam inainte de vreme, si n-au apucat albinele sa-si faca treaba. Adevarul e ca pe aici chiar am vazut ca asa a fost, a plouat atunci de le-a terminat, dar poate n-o fi fost asa chiar peste tot.
 

Ioana  acum 10 ani - 16 August 2014 13:27  

e posibil, pe mine ma aprovizioneaza o prietena ai carei parinti fac mierea de albine langa chisinau.
 

Ana-Maria  acum 10 ani - 19 August 2014 19:28  

Bun bun bun!! Nu e potrivit numai pentru canicula, ci si pentru o gustare sanatoasa pentru gravidute. Am facut o portie pentru o gustare, restul ramane pentru micul dejun de maine! ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...