Iaurt cu musli

Retete cu iaurt Retete pentru Mic Dejun Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple

Ce simplu e sa-l pregatesc in casa! Prepar totul intr-un borcan, pun capacul si am micul dejun pentru a doua zi. Un mic dejun plin de vitamine si fibre, fara adaos inutil de zahar, fiindca iaurtul isi ia dulceata din fructele uscate.

Ingrediente

400 gr iaurt simplu (fara arome)
100 gr fructe uscate (am folosit 75 gr stafide, 25 gr smochine uscate)
50-100 gr fulgi de ovaz
lapte
1 varf cutit scortisoara macinata (optional)

  1. Se incalzeste usor putin lapte si se toarna peste fructele uscate cat sa le acopere. Se lasa sa stea macar 15 minute.
  2. Se scot fructele uscate din lapte si se pun intr-un borcan de 800 ml. Se adauga si 3-4 linguri din laptele in care s-au inmuiat. Se mixeaza cu blenderule vertical pana obtinem o pasta.
  3. Se adauga iaurtul si scortisoara peste piureul de fructe si se mixeaza bine cca 1 minut.
    * toate aceste operatiuni se pot face si in blenderul clasic.
  4. In restul de lapte ramas de la fructele uscate se pun fulgii de ovaz la inmuiat macar 30 minute. Daca e nevoie se mai adauga lapte, acesta trebuie sa acopere perfect ovazul.
    * daca doriti iaurtul mai gros, similar cu consistenta orezului cu lapte, folositi 100 gr ovaz, iar daca-l doriti mai subtirel folositi doar 50 gr
  5. Cand ovazul a absorbit tot laptele se adauga in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine.
  6. Se poate consuma imediat sau se inchide borcanul cu capac si se pastreaza la frigider.

Piure de fructe uscate

Mixam cu iaurt

Iaurt cu musli

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...