Iaurt cu spanac
Retete aperitive Retete cu iaurt Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Aperitiv usor, similar cu tzatziki. Poate fi servit simplu cu pita, dar poate fi servit si ca sos langa carnea sau legumele la gratar.
Ingrediente
200 gr spanac
150 gr iaurt grecesc
1 catel mare de usturoi
1 lingura suc de lamaie
1 fir marar
3 frunze menta
1 frunza busuioc
1 lingura ulei
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare, piper
Portii: 1-2
- Incingeti uleiul si sotati spanacul amestecand rapid pana se "ofileste". Presarati-l cu sare.
- Dupa ce se racoreste un pic, stoarceti spanacul de apa si tocati-l grob. Lasati-l sa se raceasca complet.
- In acest timp striviti usturoiul si acoperiti-l cu suc de lamaie. Tocati verdeturile.
- Turnati iaurtul peste usturoi, adaugati verdeturile si uleiul de masline. Omogenizati.
- Adaugati spanacul si amestecati. Dregeti de sare si piper. Serviti cu pita greceasca, lipie sau paine taraneasca proaspata.