Kebab de vinete
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete turcesti
Pernite moi si carnoase de vinete cu umplutura picanta.
Desi reteta este turceasca am folosit carne tocata de porc, fiindca asta mi-a ramas de la o portie de pastai cu carne tocata. De asemenea am apelat la sosul de rosii in stil grecesc, fiindca e sosul pe care-l pregatesc cel mai des vara si oricum are arome care se folosesc si in bucataria turceasca si care se regasesc si in condimentul meu turcesc. Asa, am mai economisit timp. Am vazut ca unii prefera sa foloseasca pasta de rosii in locul unui sos, dar pe mine rezultatele nu m-au multumit.
O mica eroare de orientare in congelator a avut rezultate minunate. Am incurcat pasta de ardei dulce cu cea iute si abia dupa ce am facut amestecul de carne mi-am dat seama. Am crezut ca am ratat mancarea, ca va iesi asa picanta incat va acoperi restul aromelor, dar a iesit perfecta. Umplutura a fost doar atat de picanta cat sa se combine placut cu dulceata vinetelor.
Ingrediente
2 vinete (mai lunguiete)
ulei pentru uns
100 ml sos de rosii in stil grecesc
150 ml apa
1 ardei semi-iute bulgaresc (sau 1 ardei iute verde)
1/4 ardei gras (rosu)
sare
Umplutura
250 gr carne tocata
1 ceapa mica
1/2 lingura pasta de ardei (dulce sau iute sau amestec intre cele doua, dupa gust)
1 lingurita pasta de rosii
1/2 lingurita condiment turcesc
cateva fire de patrunjel
cateva fire de marar
1 lingura ulei
sare
Portii: 2 (6 bucati)
- Se prepara umplutura: se caleste ceapa in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de ardei si rosii si se mai calesc 2 minute. Se ia tigaia de pr foc si se adauga condimentul turcesc.
- Se toarna amestecul de mai sus peste carnea tocata. Se adauga verdeturile tocate fin (retineti putin pentru final), se presara sare si se framanta cateva minute. Se tine la rece pana e nevoie de ea.
- Se taie codita vinetelor. Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile). Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile incat se pot rula, nu trebuie sa fie facute de tot). Pe masura ce le scoateti din tigaia grill, presarati vinetele cu putina sare.
- Luati cate doua felii de vinete, avand grija sa fie cam de aceeasi dimensiune. Se aseaza una peste alta in cruce (vezi poza 5). Se pune in centru 1 lingura de umplutura si se niveleaza (vezi poza 6). Se ridica marginile opuse a feliei de jos (vezi poza 7). Se ridica apoi celelalte doua margini si se intoarce pachetul cu partea impachetat in jos (vezi poza 8). Se aseaza pachetul intr-un vas termorezistent suficient de mare incat sa tina toate pachetele fara a fi inghesuite. Repetati pana terminati toate feliile de vinete.
* vasul meu are 25 x 15 cm si a fost la limita pentru 6 pachete, au fost un pic prea inghesuite - Taiati ardeiul gras fasii pe care le introduceti intre pachete.
- Amestecati sosul de rosii cu apa si turnati pe margine tavii. Presarati verdeturile retinute deasupra. Asezati ardeiul iute deasupra.
- Dati tava la cuptor la 190C pentru 35-40 minute.
Carnea tocata, ceapa cu arome si verdeturile
Umplutura
Felii de vinete pe tigaia grill
Vinetele facute pe grill
Se suprapun doua felii de vinete in cruce
Se pune umplutura in mijloc
Se ridica marginilei feliei de dedesubt
Se ridica marginile opuse si se intoarce pachetul cu partea impachetata in jos
Pachetele in tava
Se toarna sosul si se decoreaza cu ardei
Scoase din cuptor
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
Michael acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 12:33
Si de ce n-ar fi bine sa se dezvolte muschii?Ioana acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 12:52
cine a zis ca nu e bine sa se dezvolte muschii? e foarte bine.Michael acum 9 ani - 1 Septembrie 2015 13:34
Ai dreptate, m-au derutat vinetele, care imi plac la nebunie si n-am inteles corect fraza ta, sorry. Nu ma mai satur admirandu-ti retetele, felicitari! Dar apoi urmeaza faza mai grea: gatitul. Sunt insa optimist.Ioana acum 9 ani - 2 Septembrie 2015 09:34
ma bucur :) incepe cu retete mai simple, o sa intri in ritm si o sa fie mai usor.Bogdan C acum 9 ani - 11 Septembrie 2015 21:52
Am facut de 2 ori aceasta reteta. Prima data la compozitie am fiert carne de pui (pulpe dezosate) dupa care le-am maruntit cat am putut. A 2a oara am cumparat carne tocata de porc. Vinetele fiind un aliment mai "greu", mi s-au parut mult mai bune cu carnea de pui. Peste ele am pus putin mujdei si alaturi orez prajit. Multumim de retetaIoana acum 9 ani - 12 Septembrie 2015 10:56
Bogdan, ma bucur ca ti-ai gasit varianta potrivita. daca ai salvat retetea la favorite, poti adauga notite despre modificarile care le-ai adus si ti s-au parut mai pe gustul tau. asa nu uiti...Cristina acum 9 ani - 15 Septembrie 2015 14:00
Sunt fericita ca existi tu cu minunatele tale retete si site/ul tau.Cautam reteta asta de mult si in sfarsit minunea s-a produs. Am toate ingredientele , asa ca la treaba! Merci muuult !Ioana acum 9 ani - 16 Septembrie 2015 09:38
cristina, ai mancat kebab din asta la vreun restaurant sau in vreun concediu?Solomon acum 7 ani - 20 Aprilie 2017 20:17
Am facut reteta ,dar am condimentat'o msi puternic:chimion,ardei iute fulgi,pasta de ardei,coriandr macinat, a semanat compozitia a adana kebsb. Pe farfurir am pus bulgur, salatade ceapa turceasca, ardei iute copt. Multumesc pentru reteta. Numai bine si mai schimbam impresii cu ocazia unei noi reteteIoana acum 7 ani - 21 Aprilie 2017 16:28
sa-ti fie de bine, Solomon!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email