Vinete umplute cu legume
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
Vinetele umplute cu legume sunt o mancare "light", numai buna in zilele acestea calduroase. Adaosul de cascaval afumat deasupra le face cu adevarat deosebite.
Ingrediente
2 vinete (nu foarte mari)
1 1/2 cepe
1 ardei gras
3 rosii bine coapte
100 gr cascaval afumat
1/4 legatura patrunjel
3 linguri ulei + ulei pentru uns vinetele
1 lingurita oregano uscat
sare, piper
- Se aleg vinete mai micute, grele pentru marimea lor, sa nu fie moi cand le presati si sa aiba coaja lucioasa si fara pete/zone stricate. Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.
- Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit (vezi poza 1), apoi se ung bine cu ulei. Se aseaza intr-o tava cu pulpa in sus si se dau la cuptor, la 250C, pentru 20 minute.
- In acest timp se calesc in cele 3 linguri de ulei ceapa si ardeiul taiate felii subtirele. Se calesc pana ceapa incepe sa se rumeneasca usor.
- Se adauga rosiile mixate in blender si se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si oregano. Se fierbe amestecul pe foc mediu, timp de 10-15 minute (pana sosul se ingrosa un pic).
- Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura. Se presara putina sare in scobiturile vinetelor.
- Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de legume. Se mai lasa la fiert inca cateva minute (2-3). Se gusta sosul de legume de sare.
- Se umplu vinetele cu sosul de legume. Se presara patrunjel tocat deasupra. Se presara cascaval ras deasupra.
- Se dau vinetele la cuptor, la 200C, pentru inca 10-15 minute (pana branza e topita).
- La servire, puneti sos de legume pe farfurie (daca v-a ramas) si asezati deasupra cate o vanata umpluta. Sunt bune imediat sau reincalzite.
Crestam vinetele si le ungem cu ulei
Vinetele coapte (fata / spate)
Vinetel scobite de miez
Calim ceapa si ardeiul
Adaugam rosiile si condimentele
Adaugam pulpa vinetelor
Vinetele umplute
Vinetele in tava presarate cu cascaval
Comentarii (31)
Ultimele comentarii
Georgi acum 11 ani - 25 Aprilie 2013 17:03
super gustoase si o idee geniala.felicitari! :)mirela acum 11 ani - 3 Iulie 2013 17:24
cu siguranta le voi gati pentru familia mea,eu disfrutanduma doar cu mirosul =P~flori acum 11 ani - 5 Iulie 2013 12:32
arata minunat; maine fac si eu (imi vine soacra in vizita...)sunt foarte gustoase toate retetele - le am la favoritesAngela acum 11 ani - 8 Noiembrie 2013 15:43
As dori sa primesc pe email-ul meu..retete daca se poate :)Ioana acum 11 ani - 8 Noiembrie 2013 16:49
Angela, inscrie-te la newsletter, in coloana din dreapta.Stranatca Mina acum 10 ani - 4 August 2014 17:21
Bune rau de tot , sint bune si reciVCarmen acum 7 ani - 31 Ianuarie 2017 23:38
Buna seara . Sper ca, inca mai sunteti pe aici :p pentru ca, vreau sa laud toate retetele ; sunt de nota 20. Am doar o singura intrebare : le pot folosi in dieta pentru slabit? Am citit ca sunt cu putine calorii dar, vreau sa fiu sigura . Tot am cautat sa gasesc numarul caloriilor alaturi de reteta :). Chiar si asa transmit toate felicitarile din partea mea.Multumesc
Ioana acum 7 ani - 1 Februarie 2017 11:26
Carmen, multe retete de aici (nu numai cele din aceasta sectiune), sunt cu continut redus de calorii. Dar de obicei cand mananc nu calculez la sange caloriile.Pentru mine a functionat asta la inceput: mi-am facut o lista cu ce folosesc cel mai des la gatit si ce-mi place mie sa mananc si am cautat caloriile pentru fiecare. Apoi mi-am facut o lista cu cele foarte calorice. Pe acelea sunt foarte atenta in ce cantitati le folosesc si in ce moment al zilei le mananc.
De exemplu, uleiul e foooarte caloric, chiar si cel de masline, asadar folosesc putin la gatit si folosesc o lingura sau lingurita sa-l dozez nu torn direct din sticla. Sau pastele, pentru ca sunt calorice, cantaresc doar 60-70 gr / portie (maxim 100 daca nu am o salata mica langa). Si prefer sa le manac la pranz nu seara.
Sper sa te ajute strategia mea, e important ca mancatul sa nu devina un chin, un "numar".
tudor ioana acum 5 ani - 7 Iulie 2019 11:20
Ardeiul se fierbe greu. Cred ca e mai bine ca ardeiul sa fie copt inainte.iorga bogdan andrei acum 2 ani - 25 Noiembrie 2021 12:04
o sa iau 3Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email