Limbi de pisica
Retete desert Retete din Franta Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Dau dependenta! Le-am asezat langa mine la calculator si pana sa ma dezmeticesc le-am rontzait pe toate. A trebuit sa mai fac o tura sa guste si Radu.
Ingrediente
60 gr unt (80%; la temp. camerei)
60 gr zahar pudra (poate fi vanilat)
1 albusu de ou (la temp. camerei)
1 priza sare
60 gr faina
Bucati: 40
Timp de preparare: 20 minute
- Se freaca cu mixerul untul si zaharul pudra timp de 2 minute. Se adauga albusul si se mai mixeaza 1 minut.
* daca nu ati folosit zahar pudra vanilat adaugati putina esenta de vanilie; in loc de vanilie puteti adauga coaja de portocala/lamaie sau esente cu alte arome - Se adauga faina cernuta cu sare si se incorporeaza usor folosind o paleta (eu am amestecat usor cu mana, mi-e mai comod si simt mai bine aluatul). Ideea e sa nu amestecati vartos in aluat. Va rezulta un aluat foarte lipicios.
- Se pune aluatul intr-o punga la care taiati un colt de cca 5 mm (sau folositi un sprit de patiserie cu varf simplu de 5 mm).
- Spritati aluatul in bastonase de cca 7 cm lungime pompand mai mult aluat in capete (vezi poza 4).
- Dati la cuptor, la 200C pentru 5-6 minute, pana fursecurile sunt rumene de jur imprejur. Scoateti-le pe o farfurie (vor fi inca moi si pliabile, dar se vor intari dupa racire) si lasati-le sa se raceasca.
Untul frecat cu zahar si albus
Aluatul
Formam in tava
Limbi de pisica
Limbi de pisica