Limonada cu capsuni
Retete bauturi Retete cu fructe
Limonada fizzzzzy delicioasa. Acum un an va sfatuiam sa "reciclati" sosul de capsuni de la acest desert. Anul asta mi-am urmat sfatul si am transformat sosul in limonada.
Ingrediente
300 gr capsuni (cantarite dupa ce le-ati curatat de codite)
12 frunze mari de busuioc
coaja rasa de la 1 lamaie
150 ml suc de lamaie (de la 2 lamai mari)
650 ml apa minerala carbogazoasa (rece, de la frigider)
Sirop simplu
150 gr zahar
150 ml apa
Portii: 4
- Intr-o craticioara punem zaharul cu apa plata la fiert, la foc mic. Se pune pe foc mic pana se dizolva zaharul. Apoi se poate creste un pic focul astfel incat siropul sa fiarba si se lasa la fiert 5 minute. Lasam siropul sa se raceasca. Va rezulta cam 200 ml sirop.
- Capsunile curatate se pun intr-un blender impreuna cu busuiocul si coaja de lamaie. Se mixeaza bine in robot sau blender, pana obtineti un sos fin. Treceti sosul printr-o sita fina ca sa eliminati semintele din sos.
- Puneti sosul de capsuni intr-o carafa de 1.5 l. Adaugati sucul de lamaie. Adaugati apa minerala, dar aveti grija ca se face multa spuma.
- Incepeti sa turnati treptat sirop, amestecand si gustand mereu. Cand va place cat e de dulce va opriti (am pus doar 120 ml sirop), nu trebuie sa folositi tot siropul.
- Daca doriti, decorati cu frunze de busuioc. Serviti imediat in pahare racite sau pe cuburi de gheata.
Sosul de capsuni si sucul de lamaie
Adaugam apa minerala