Branza de capra cu capsuni

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Branza de capra cu capsuni

O combinatie sofisticata. Pentru mine asta e perfectiunea... Coulis-ul este atat de bun incat va recomand sa-l "reciclati" si sa-l folositi si la alte retete.

Ingrediente

Branza de capra

100 gr branza proaspata de capra
2 linguri zahar pudra
3 linguri lapte
50 ml smantana pentru frisca

Coulis de capsuni

100 gr capsuni
1 lingura buna zahar pudra
1 frunza mare busuioc
coaja rasa de la 1/4 lamaie

Asamblare

6 capsuni
1 biscuit Oreo
frunze busuioc

Portii: 2

  1. Se freaca branza de capra cu zahar si lapte pana e moale si cremoasa. Se adauga smantana pentru frisca batuta pana sta pe tel. Se omogenizeaza usor. Se poate pastra la frigider.
  2. Capsunile se cantaresc dupa ce le-ati curatat de codite. Se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor. Se mixeaza pana obtineti un piure. Se trece sosul printr-o sita fina (cea de ceai de exemplu). Se pastreaza la rece.
  3. Asamblare: se pune un inel de patiserie in centrul unei farfurii; pe margine se aseaza capsuni taiate in doua (cu taietura spre exterior). Se umple inelul cu jumatate din crema de branza si se niveleaza cu dosul unei lingurite; se scoate inelul; in jur se toarna jumatate de coulis; deasupra se presara biscuitit sfaramati si se decoreaza cu frunze de busuioc.

Comentarii (9)

 

olga  acum 10 ani - 20 Mai 2014 08:46  

Ce tentant arata.
 

Simona  acum 10 ani - 20 Mai 2014 09:36  

Suna excelent, mai ales ca poate fi pregatit cu o zi inainte (ma gandesc!). De unde procuram branza proaspata de capra?! Si zaharul pudra e cel din comert sau putem sa-l rasnim noi?
 

Ioana  acum 10 ani - 20 Mai 2014 09:40  

ma refer la branza proaspata, adica nu maturata (cea cu mucegai alb in afara). eu iau de la Cora, au cateva tipuri de branza capra care-mi plac.
orice zahar. poate fi si rasnit acasa. se foloseste pudra fiindca cel tos se topeste greu, mai ales in branza.

se poate face cu o zi inainte. crema ramane ferma peste noapte, doar o amesteci un pic inainte de a o asambla. coulis-ul nu pune probleme.
 

MariAna  acum 10 ani - 20 Mai 2014 17:22  

Papilele mele gustative danseaza. :) In weekend stiu ce am de pregatit.
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Mai 2014 11:40  

;)
 

Mari Ana  acum 10 ani - 27 Mai 2014 21:22  

Un gust fresh. Si combinatia este excelenta.
 

Ioana  acum 10 ani - 27 Mai 2014 21:50  

chiar ma intrebam azi daca l-ai facut :)
 

olga  acum 9 ani - 13 Mai 2015 12:23  

Pentru mine asta e viata minunata!

Multumesc frumos, Ioana.
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Mai 2015 13:11  

subscriu, din lucruri mici ne facem viata minunata :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...