Branza de capra cu capsuni
Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
O combinatie sofisticata. Pentru mine asta e perfectiunea... Coulis-ul este atat de bun incat va recomand sa-l "reciclati" si sa-l folositi si la alte retete.
Ingrediente
Branza de capra
100 gr branza proaspata de capra
2 linguri zahar pudra
3 linguri lapte
50 ml smantana pentru frisca
Coulis de capsuni
100 gr capsuni
1 lingura buna zahar pudra
1 frunza mare busuioc
coaja rasa de la 1/4 lamaie
Asamblare
6 capsuni
1 biscuit Oreo
frunze busuioc
Portii: 2
- Se freaca branza de capra cu zahar si lapte pana e moale si cremoasa. Se adauga smantana pentru frisca batuta pana sta pe tel. Se omogenizeaza usor. Se poate pastra la frigider.
- Capsunile se cantaresc dupa ce le-ati curatat de codite. Se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor. Se mixeaza pana obtineti un piure. Se trece sosul printr-o sita fina (cea de ceai de exemplu). Se pastreaza la rece.
- Asamblare: se pune un inel de patiserie in centrul unei farfurii; pe margine se aseaza capsuni taiate in doua (cu taietura spre exterior). Se umple inelul cu jumatate din crema de branza si se niveleaza cu dosul unei lingurite; se scoate inelul; in jur se toarna jumatate de coulis; deasupra se presara biscuitit sfaramati si se decoreaza cu frunze de busuioc.
Comentarii (9)
olga acum 10 ani - 20 Mai 2014 08:46
Ce tentant arata.Simona acum 10 ani - 20 Mai 2014 09:36
Suna excelent, mai ales ca poate fi pregatit cu o zi inainte (ma gandesc!). De unde procuram branza proaspata de capra?! Si zaharul pudra e cel din comert sau putem sa-l rasnim noi?Ioana acum 10 ani - 20 Mai 2014 09:40
ma refer la branza proaspata, adica nu maturata (cea cu mucegai alb in afara). eu iau de la Cora, au cateva tipuri de branza capra care-mi plac.orice zahar. poate fi si rasnit acasa. se foloseste pudra fiindca cel tos se topeste greu, mai ales in branza.
se poate face cu o zi inainte. crema ramane ferma peste noapte, doar o amesteci un pic inainte de a o asambla. coulis-ul nu pune probleme.
MariAna acum 10 ani - 20 Mai 2014 17:22
Papilele mele gustative danseaza. :) In weekend stiu ce am de pregatit.Ioana acum 10 ani - 21 Mai 2014 11:40
;)Mari Ana acum 10 ani - 27 Mai 2014 21:22
Un gust fresh. Si combinatia este excelenta.Ioana acum 10 ani - 27 Mai 2014 21:50
chiar ma intrebam azi daca l-ai facut :)olga acum 9 ani - 13 Mai 2015 12:23
Pentru mine asta e viata minunata!Multumesc frumos, Ioana.
Ioana acum 9 ani - 13 Mai 2015 13:11
subscriu, din lucruri mici ne facem viata minunata :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email