Masala Chai
Retete bauturi Retete condimente
Haideti sa savuram impreuna acest ceai indian, ne va incalzi intr-o zi asa de rece ;)
Masala inseamna amestec de condimente, iar chai insemana ceai. Prin amestecarea unor condimente "calde" (care au efect de incalzire a corpului) si fierberea lor cu un amestec egal de apa si lapte se obtine un ceai picant. Toate condimentele se simt in ceai, dar predominat este cardamomul.
Ingrediente
1 cana apa
1 cana lapte gras (sau lapte de soia)
2 lingurite cu varf ceai negru (verde sau alb)
2 plicuri zahar vanilat (bourbon, de la Dr. Oetker)
Condiment
1 cardamom verde
1/2 steluta anason
3 cuisoare
1 nucsoara
1 bucatica scortisoara de 5 cm
cateva boabe de piper
1 varf lingurita ghimbir pudra
Portii: 2
- Condimentele se pun intr-o tigaie mica fara grasime si se prajesc pana simtiti ca incepe sa miroasa.
- Le macinati in masina de cafea, dar scurt, doar cat sa se zdrobeasca un pic, nu trebuie sa devina pudra.
* daca preparati condimentul pentru ceai in cantitati mai mari, in acest moment il puteti pune intr-un borcan cu capac si sa-l pastrati in jur de 1 saptamana. - Se pune laptele pe foc si se incalzeste. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte.
- Separat se pune la fiert apa si cand incepe sa fiarba se adauga condimentul macinat. Se da focul la mic si se fierbe 10 minute.
- Se adauga frunzele de ceai si se mai lasa la fiert cam 2-3 minute. Se stinge focul si se adauga laptele fierbinte.
- In 2 cani se pune cate un plic de zahar vanilat si se strecoara ceaiul. Se serveste fierbinte.
Masala Chai