Ceai negru cu lamaie
Asa-mi place sa beau ceaiul negru. Si ceaiul Earl Grey este bun cu lamaie, dar in el imi place sa adaug si un pic de cognac cand e foarte frig afara. Lamaile macerate sunt foarte bune la final, nu le lasati pe fundul canii ;)
Ingrediente
1 plic ceai negru
1 lingurita sirop de pe lamai
1 felie lamaie din sirop
1 lingura cognac (optional)
Portii: 1
- Se prepara o cana de ceai in presa, ceainic sau direct intr-o cana cu sita.
- Se pune intr-o cana siropul, felia de lamaie si cognacul daca doriti. Se toarna ceaiul strecurat peste ele. Cand intra in contact cu lamaia, ceaiul se deschide la culoare, devine mai auriu.
- Se amesteca si se serveste fierbinte.
Comentarii (15)
Ultimele comentarii
adriana acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 13:19
LA MULTI ANI, CU ZILE LUMINATE SI BINECUVANTATE!!! CU FERICIRE SI ARMONIE INFINITA !carla acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 13:37
LA MULTI ANI ! :)nelly acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 16:16
LA MULTI ANI!!!vancea olga acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 19:09
LA MULTI ANI cu sanatate!Ioana acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 20:54
ia uite cata lume s-a gandit la mine! va multumesc mult!doina acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 21:40
La multi ani ! cu sanatate si cu cat mai multe bucate, de buna calitate, ca cele de pe acest blog.Anamaria acum 9 ani - 7 Ianuarie 2015 23:07
La multi ani, sanatate si fericire, alaturi de cei dragi !Dinu Price acum 9 ani - 22 Ianuarie 2015 16:31
O să-mi prindă bine! În timpul iernii am obiceiul să beau ceai, mersi pentru sfat!Alexandra acum 7 ani - 21 Aprilie 2017 08:48
De unde ati achizitionat cana de ceai cu sita?Ioana acum 7 ani - 21 Aprilie 2017 16:26
de la Demmers Teehaus.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email