Miel in sos de iaurt

Retete cu iaurt Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete de Pasti Retete simple Retete turcesti

Miel de 2 luni de la oitele din Copaceni. Din coaste si osul de sus al piciorului am facut o ciorba rustica. L-am intrebat pe sotul meu cu ce il prefera pe restul, cu iaurt sau cu cartofi. Iaurt a zis, cu cartofi e plictisitor. A avut dreptate, ce bun a iesit! Nici nu si-a dat seama ca are menta sau poate ca nu a contat de data asta. De fapt, cand ne-am cunoscut el nu manca nici miel si acum cand i-am amintit acest lucru mi-a spus ca nu e adevarat. Dar uitati aici, ce scriam in 2010, e scris negru pe alb si sigur nu am avut niciun motiv sa mint. Cum se schimba oamenii si cum uita! Peste cativa ani o sa manance menta din ghiveci si o sa-mi spuna ca e verdeata lui preferata :p Povestim peste 10 ani...

Ingrediente

250 gr carne macra de miel (de pe pulpa)
250 gr naut fiert (vedeti aici cum se fierbe nautul; sau puteti folosi naut din conserva)
175 gr frunze de sfecla (swiss chard; sau spanac tanar)
1 ceapa medie
2 catei usturoi
200 gr iaurt grecesc (10%)
1 lingurita rasa menta uscata macinata
1/4 lingurita fulgi de chili
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2-3

  1. Se taie carnea bucati potrivite pentru tocanita, nu foarte mici. Se spala frunzele de sfecla, se aseaza unele peste altele, se ruleaza ca un trabuc si se taie grob.
  2. In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si se caleste doar pana se inmoaie.
  3. Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea pe toate partile, iar daca doriti puteti sa o rumeniti un pic, dar aveti grija sa nu se arda ceapa.
  4. Se adauga usturoiul strivit si se amesteca totul sa se acopere carnea de aroma usturoiului. Se presara sare si se rasneste piper negru in timp ce amestecati.
  5. Se adauga frunzele de sfecla in 3 transe, amestecand dupa fiecare tura pana se "ofileste".
  6. Se adauga 300 ml apa (cat aproape sa cuprinda carnea)  si inca putina sare si se aduce la fiert. Se da focul la mic si se fierbe cu capac pana carnea e complet facuta (furculita intra foarte usor in ea), cca 1 ora. Daca pe final e mult sos pe carne, puteti lua capacul sa scada putin sosul.
  7. Se adauga nautul si se amesteca. Se lasa doar pana se infierbanta.
  8. Se amesteca bine iaurtul cu chili si menta. Se trage cratita de pe foc si cand nu mai clocoteste se adauga iaurtul peste carne, amestecand rapid pana se dizolva in sosul de pe carne.
  9. Se lasa sa stea 10-15 minute (se va mai ingrosa usor), apoi se poate servi cu paine, cu orez sau cu bulgur.

Carnea de miel cu frunzele de sfecla incep sa fiarba

Cand carnea e facuta se adauga nautul

Mancarea e gata dupa ce se adauga iaurtul!

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...