Curry de carne tocata cu fasole rosie

Bucataria indiana Retete cu carne de miel

Reteta Curry de carne tocata cu fasole rosie

Curry ieftin si rapid pentru zilele cu antrenament intens. Cu putin orez alaturi va asigurati o masa echilibrata cu de toate: fibre, proteine, carbohidrati si foarte mult gust.

Ingrediente

500 gr carne tocata de miel (dar puteti incerca si cu alt tip de carne tocata)
1 conserva de fasole rosie (240 gr dupa scurgere)
2 cuisoare
1 bucatica mica baton de scortisoara (cca 2 cm)
3-4 pastai cardamom verde
1 ceapa mare
4 catei mari de usturoi
1/2 lingura ghimbir razuit (pasta)
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chili pudra (kashmiri chili)
1 lingurita garam masala
1/2 lingurita piper negru macinat (rasnit)
1/2 lingurita chimion macinat
200 ml apa
5 linguri ulei
4 fire patrunjel (sau coriandru verde)
10 frunze mari de menta
sare

Portii: 4-5

  1. Se incinge uleiul si se adauga cuisoarele, scortisoara si cardamomul lovit cu latul un cutit ca sa expuneti semintele din interior. Se soteaza rapid, doar pana miros placut.
  2. Se adauga ceapa tocata cat mai marunt si se da focul la mic. Se caleste pana e foarte moale, cca 10-15 minute. O puteti lasa sa se si caramelizeze usor daca doriti.
  3. Se adauga usturoiul strivit si pasta de ghimbir si se mai caleste totul 2-3 minute.
  4. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 2 minute.
  5. Se adauga coriandrul, chili, garam masala, piperul si chimionul. Se amesteca sa se distribuie egal.
  6. Se adauga carnea tocata si se caleste, amestecand des, pana carnea isis schimba culoarea peste tot si tot lichidul lasat de ea se evapora.
  7. Se presara sare dupa gust si se adauga apa. Se aduce la fierbere si se fierbe apoi cu capac, la foc mic timp de 15 minute.
  8. Se adauga fasolea scursa si se mai fierbe 5 minute cu capac.
  9. Se adauga verdeturile tocate marunt si se amesteca.
  10. Se serveste in lipie sau cu orez basmati si stropit cu raita.

Comentarii (2)

 

Mirela Sakal  acum 3 ani - 24 Februarie 2021 20:21  

L am facut marti seara, nu chiar picant, ca sa manace si copiii. Problema a fost ca l au mancat pe tot si miercuri l am facut din nou! ;)
 

Ioana  acum 3 ani - 25 Februarie 2021 09:31  

ma bucur, numai probleme din astea sa avem!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...