Morcovi la cuptor
Retete garnituri Retete cu legume Retete de Pasti Retete de post Retete la cuptor Retete rapide Retete simple
Friptura de miel avem... acum am pregatit si o garnitura potrivita pentru ea.
Ingrediente
1 legatura morcovi (preferabil mici, de tip baby, cca 300 gr)
3 linguri ulei masline
1 lingurita rasa ierburi Provence
1 varf lingurita usturoi granulat
1 varf lingurita chili pudra
1 lingurita suc de lamaie
1 priza piper
1 priza sare
Portii: 3
- Se taie frunzele morcovilor, lasand insa cativa cm de verdeata la capat. Se spala bine morcovii daca nu sunt foarte pamantosi, dar daca sunt mai murdari ii curatati cu aparatul de curatat legumele. Se usuca cu servetele de hartie.
* daca nu aveti morcovi baby, taiati morcovii in 2 sau 4 pe lungime (in functie de grosime) si apoi in bucatele de cca 5 cm, usor pe diagonala. - Se amesteca uleiul cu restul ingredientelor si se toarna peste morcovi, amestecand ca sa fie bine acoperiti. In acest moment ii puteti pastra la frigider pana cand doriti sa-i coaceti.
- Se pun morcovii in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la 200C, pentru 20-30 minute. Se amesteca la jumatatea timpului de coacere. Se servesc imediat.
Morcovi la cuptor
Morcovi la cuptor