Morcovi marinati
Retete aperitive Retete cu legume Retete salate Retete din Spania
Morcovi marinati in stil andaluz. Se numesc zanahorias aliñadas, dar eu i-am alintat "morcovi alintati". Sunt aromati si acrisori, cu influente marocane. Acesti morcovi sunt marinati dupa fierbere, daca insa doriti o reteta de morcovi cruzi marinati, o gasiti aici, este si ea foarte reusita. Si va reamintesc si de acesti morcovi noi cu usturoi si tarhon, deliciosi in aceasta perioada.
Sa morcovim, fara sa fim morcoviti! :p
Ingrediente
250 gr morcovi
50 ml ulei de masline
50 ml suc lamaie (de la 1.5 - 2 lamai)
1 lingurita otet (de mere sau cidru)
2 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
1/2 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita coriandru macinat
1 lingurita rasa oregano uscat
sare
- Morcovii se curata si se pun intregi la fiert in apa cu sare. Se fierb doar pana furculita reuseste sa-i strapunga. Nu-i lasati sa fiarba prea mult, se vor rupe la feliere si la amestecare. Eu am fiert morcovi noi care nu sunt foarte mari si a durat 15 minute pana au fost ok.
- Se scot morcovii si dupa ce se racoresc se feliaza. Se presara cu putina sare.
- Intr-un mojar se pune usturoiul si se piseaza pana devine pasta. Se adauga patrunjelul tocat, chimionul, coriandrul si oregano. Se piseaza totul, adaugand 1 lingura de ulei, pana se marunteste patrunjelul. Se adauga sucul de lamaie si otetul si se amesteca bine.
- Se toarna dressingul peste morcovi. Se adauga uleiul. Se amesteca usor. Se adauga apoi suficienta apa in care au fiert morcovii (eu am pus cam 50 ml), pana acestia sunt cuprinsi de marinata. Se amesteca usor.
- Se lasa sa se marineze peste noapte. Rezista la frigider 1 saptamana. Se servesc la temperatura camerei.
- Traditional se servesc ca tapas individual cu paine prajita, dar mie mi se par mai mult ca substitut de muraturi asa ca i-am servit langa piept de pui la gratar si cu ouale fierte ramase de la Pasti.
Morcovi cu marinata