Morcovi noi cu usturoi si tarhon
Retete garnituri Retete cu legume Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene
Iepurasul a ajuns deja in bucataria mea si a pregatit aceasta garnitura fabuloasa pentru friptura de miel. Mai avem multe de pregatit, dar ne-am oprit sa va salutam, sa va dorim spor la ce mai aveti de facut pentru maine si sa va uram Paste Fericit.
Ingrediente
2 legaturi morcovi noi (cca 10 morcovi mici)
1 lingura unt (cca 20-25 gr)
1 catel de usturoi
1/2 lingura suc de lamaie
1/2 lingura piure de tarhon ramas de la prepararea uleiului de tarhon (sau 1 fir tarhon, cca 1/2 lingura tarhon tocat)
1/2 lingura ulei de tarhon
sare, piper negru macinat
Portii: 2-3
- Intr-o oala se pun la fiert morcovii in apa cu sare. Se fierb la foc mediu pana fuculita intra usor in ei (cca 10-15 minute de cand apa a inceput sa fiarba)
- Se scot morcovii cu o paleta din apa si se pun intr-o cratita sau tigaie care ii cuprinde. Se adauga peste ei 50 ml din apa in care au fiert, sa presara peste ei putina sare si se rasneste piper negru. Se striveste usturoiul. Se aduce continutul tigaii la fierbere.
- Cand apa clocoteste se adauga untul si se amesteca usor sa se topeasca incet. Cand untul e topit si reincepe sa fiarba, se adauga tarhonul. Se continua fierberea pana sosul din tigaie scade si se ingroasa un pic (nu dureaza mult, cca 3-4 minute). In acest timp intoarceti usor morcovii (ca sa nu-i rupeti) in tigaie sa se acopere peste tot cu sos.
- Sosul fiind pe baza de unt, nu-l lasati sa scada prea tare, caci se va arde si va avea un gust neplacut. Cand e siropos si vedeti ca atunci cand treceti cu lingura de lemn prin el se vede clar fundul tigaii curate (se va forma o dara mai lata in urma lingurii) trageti tigaia de pe foc.
- Imediat adaugati suc de lamaie si amestecati.
- Scoateti morcovii pe un platou si turnati peste ei uleiul de tarhon. Serviti cald. Sunt buni reincalziti.
Morcovi noi
Adaugam usturoi
Adaugam unt