Muffins cu branza de capra
Retete aperitive Retete cu branza Retete de Pasti Retete la cuptor Retete rapide Retete simple
Si castigatoarele de anul acest la capitoul aperitive pentru masa de Pasti sunt aceste scuffins (adica muffins facute din aluat similar cu cel de scones)! Se fac atat de simplu... doar se amesteca rapid cu coada unei linguri de lemn. Nu sunt ele cele mai frumoase muffins, dar compenseaza la capitolul gust. Reteta mi-a trimis-o Cora din Anglia si prima data cand le-am facut m-a derutat denumirea de muffins care ma ducea cu gandul la un aluat mai subtire. Cum nu l-am obtinut am adaugat rapid niste lapte la final si a fost un dezastru, au iesit lipicioase. Am primit lamuriri suplimentare de la Cora, cum ca aluatul e ca si cel de scones si m-am luminat indata. Aha... acele chestii englezesti bune dar atat de urate incat nu am postat nicio reteta cu ele pana acum!!! Dar le-am refacut (fiindca apucasem sa le gust pe cele din transa lipicioasa) si impartasesc reteta si cu voi fiindca sunt bestiale. Se pot reincalzi, sunt pufoase si a doua zi. Sunt aromate cu rozmarin. Sunt facute cu ulei de masline. Abia astept sa le incercati si voi!
Ingrediente
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 sare fina
1/4 legatura patrunjel
1 fir mic rozmarin
100ml ulei masline extravirgin
230 ml iaurt
200 gr branza de capra maturata
Bucati: 12
- Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
- Se adauga patrunjelul si frunzele de rozmarin tocate marunt. Se amesteca cu coada unei linguri de lemn sa se distribuie uniform.
- Se adauga uleiul pe toata suprafata si se amesteca tot cu coada de lemn. Faina va arata cam ca pesmetul acum.
- Se adauga iaurtul si se amesteca tot cu coada de lemn doar pana faina e absorbita toata. Nu trebuie sa omogenizati aluatul, doar sa nu se mai vada faina.
- Se adauga branza taiata marunt cu cutitul. Se amesteca scurt, doar pana se distribuie branza.
- Se portioneaza aluatul in forme de muffins in care ati pus hartii. Aluatul este destul de ferm si lipicios, asa ca cel mai usor am portionat aluatul cu lingura de inghetata.
- Dati tava la cuptor, la 200C, timp de aprox. 20 minute (pana sunt crescute si rumene).
Faina cu verdeturi
Aluatul dupa ce am adaugat iaurtul
Aluatul dupa ce am adaugat branza
Portionam cu lingura de inghetata
Aluatul in tava
Muffins coapte
Muffins cu branza de capra
Comentarii (26)
Ultimele comentarii
Alina acum 9 ani - 24 Ianuarie 2015 03:08
Foarte bune, le-am facut de multe ori si ne plac mult. Ca varianta, pun uneori marar in loc de patrunjel si rozmarin. Multumesc!Ioana acum 9 ani - 24 Ianuarie 2015 09:50
cu placere, Alina!Roxana acum 7 ani - 15 Noiembrie 2017 23:02
Fenomenale, cele mai bune muffins facute de mine pana acum, sarumana :)Ioana acum 7 ani - 16 Noiembrie 2017 13:11
cu drag, Roxana :)Olga acum 4 ani - 30 Noiembrie 2019 20:56
Daca pun carne, ar trebui sa o gatesc initial?Multumesc frumos!
dumitrescu anca acum 2 ani - 25 Aprilie 2022 09:00
Draga Ioana,Am facut de mai multe ori aceasta reteta si de fiecare data mi-au iesit f gustoare dar inecacioase.Am respectat intocmai reteta.Spune-mi te rog, oare unde gresesc?
multumesc
Ioana acum 2 ani - 25 Aprilie 2022 11:26
Probabil simti bocarbonatul de sodiu care reactioneza la acid (in cazul acesta iaurtul). In mod normal, la 300 gr de faina, 2 lingurite de praf de copt ar fi suficiente, dar aluatul are multa branza de capra si de aceea trebuie un pic mai multa forta sa creasca.Asa ca pentru inceput... sugestia mea e sa scazi bicarbonatul la jumatate, il inlocuiesti cu praf de copt si sa vezi daca mai simti acel gust inecacios sau macar daca se reduce.
Daca reducerea bicarbonatului nu rezolva problema, ar mai fi un suspect de serviciu: branza de capra, de fapt coaja ei. La unele branzeturi maturate si eu simt in coaja ceva gust neplacut parca sulfuros, care se accentueaza la cald. poti incerca sa decupezi din coaja, mai ales la capete unde e foarte groasa si la fel vezi daca se reduce din senzatia neplacuta.
Incearca pe rand cele doua sugestii de mai sus ca sa afli exact care e cauza.
Anca Dumitrescu acum 2 ani - 25 Aprilie 2022 16:57
Multumesc mult , Ioana.Eu am pus 1 lingurita bicarbonat si 2 praf de copt.Iar branza este din aceea de la Olympus, ambalata.Ioana acum 2 ani - 25 Aprilie 2022 17:07
Ai folosit telemea de capra? Doar asta o stiu de capra de la Olympus. Atunci sigur nu e branza de vina pt acel gust, aceea nu e maturata cu crusta (mucegai) care sa explice gustul.Deci incearca sa pui data viitoare 1/2 ling bicarbonat si 2.5 ling praf de copt. Te rog sa imi spui cum a iesit!
dumitrescu anca acum 2 ani - 26 Aprilie 2022 05:00
multumesc, revin cu sigurata .Felicitari pentru toate retetele minunate pe care le postezi.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email